Economic Local

Un sat din județul Iași va avea o sală de sport de 1 milion de euro

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Un sat din județul Iași va avea o sală de sport de 1 milion de euro
O primărie din județul Iași a accesat fonduri europene pentru o sală de sport

În comuna Sinești, județul Iași, autoritatea locală investește într-o sală de sport modernă. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată la începutul lunii august 2022. Prețul cel mai mic va fi un criteriu de departajare a ofertelor

În zona rurală din județul Iași, se investește în infrastructura sportivă. Pe data de 04.08.202, Primăria comunei Sinești va organiza o licitație pentru construirea unei săli moderne de sport, cu ajutorul fondurilor europene. Valoarea estimată a investiției este de 5.155.582 de lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro.

„Investiția prevede construirea unei săli multifuncționale de sport, cu suprafața de joc sintetică poliuretanică, amenajată, la exterior, cu alei pietonale prevăzute cu rigole, pentru preluarea apelor pluviale, și amenajare peisagistică, dotată specific programului arhitectural. Astfel, se propune construirea unei săli de sport, se amenajează accesul pietonal către acesta, prin amenajarea unor alei pietonale și trepte de acces”, se arată în caietul de sarcini.

Vor fi amenajate și 3 locuri de parcare. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației. Și drumurile din comună vor fi reabilitate.

Un sat din județul Iași va avea o sală de sport, după semnarea contractului

Durata de execuție a proiectului este de 20 de luni de la semnarea contractului. Sala de sport va fi construită în satul Bocnița.

„Potențialii ofertanți care intenționează să viziteze amplasamentul trebuie să transmită, cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru vizita amplasamentului, o scrisoare prin care își anunță intenția de a participa la vizită. Participanții la vizita amplasamentelor își vor asigura mijloacele de transport, în vederea efectuării vizitei. La nivelul propunerii tehnice, în secțiunea dedicată personalului contractantului/resurse și organizare, ofertanții urmează să includă o descriere a modului de acces la specialiștii atestați care sunt strict necesari pentru îndeplinirea obiectului contractului, demonstrând, astfel, îndeplinirea cerințelor tehnice și contractuale, precum și a reglementărilor, standardelor și normelor aplicabile în domeniul din care face parte obiectul contractului”, se mai arată în documentația procedurii.

În localitate s-au anunțat investiții și din partea ApaVital SA.

Și Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru sălile de sport

Și Compania Națională de Investiții (CNI) SA anunță noi investiții în județul Iași, mai precis, în comuna Erbiceni. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație privind construirea unei săli de sport, pentru orele de Educație Fizică școlară. Investiția va fi realizată în satul Bârlești. Costurile sunt estimate la aproape 400.000 de euro, fără TVA.

„Programul de Săli de Educație Fizică Școlare a fost conceput pentru dotarea unităților școlare cu număr mic de elevi sau cu rezerve reduse de teren, pentru medii rurale și, ocazional, medii urbane. Aspectul general al sălii a fost conceput în ideea integrării în medii dominate de construcții cu acoperiș, în zone cu densitate construită redusă și regim de înălțime general de P+1E. Problema integrării stilistice în alte tipuri de vecinătăți trebuie analizată în prealabil. Sălile sunt destinate activităților sportive necompetiționale, sporturile ce pot fi practicate aici, precum gimnastica, luptele, șahul, baschetul necompetițional etc”, se arată în caietul de sarcini.

Un sat din județul Iași va avea o sală de sport de 1 milion de euro, doar dacă ofertele constructorilor vor fi validate.

Comentarii
  • Țară nimănui, sală de sport de un milion euro le lipsește, în rest au de toate. Investiții de pe urma cărora beneficiază doar primarul, prin șpăgi și sporuri salariale pentru implementarea proiectului.O investiție asemănătoare sa făcut și la Tg.Frumos, unde sa construit un teren de fotbal, care nu a fost folosit niciodată, investiție de pe urma căreia doar fostul primar(milițianul Tataru), a putut beneficia prin șpăgile luate ,alo D.N.A.

  • Care este structura celor care sunt locuitori in aceasta locatie? In aceasta localitate oamenii au Apa Potabila, Gaz Metan, Energie Electrica etc. Daca da atunci se pare ca, este nevoie si de o sala sport.

Adauga un comentariu