Actualitate

Un senator PSD reacționează la acuzațiile lui Florin Cîțu: „M-am săturat de minciunile unui ministru incapabil!“

Publicat: 20 oct. 2020
senatorul PSD Radu Oprea
Senatorul PSD Radu Oprea

Senatorul PSD Radu Ștefan Oprea reacționează la acuzațiile lui Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a acuzat pe cei de la PSD că au generat instabilitate economică, iar efectele se văd acum. Radu Oprea susține că Florin Cîțu ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru situația economică în care se află România, iar dacă nu poate, atunci să plece acasă.

„M-am săturat de minciunile lui Cîțu! M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară. Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare.

Nu, dle. Cîțu, de vină este guvernul pe care îl reprezentați și care s-a împrumutat fără măsură. Creșterea exorbitantă a datoriei, lipsa măsurilor care să sprijine economia și locurile de muncă sunt cauzele reale pentru care ratingul de țară este amenințat. Criteriile care se evaluează sunt capacitatea de plată a datoriilor, calitatea măsurilor luate, politica economică actuală, adică performanța guvernării Orban“, a scris Radu Oprea pe pagina de Facebook a PSD.

Senatorul PSD Radu Oprea: „ Dacă nu puteți, plecați și lăsați locul unor oameni responsabili și profesioniști“

Senatorul social democrat susține că liberalii sunt la guvernare de 11 luni, iar minisRadu Oprea, atac, Florin Cîțu,trul Florin Cîțu ar trebui să lase locul unui profesionist deoarece a demonstrat că nu își face treaba.

„Sunteți la guvernare de 11 luni, incapabili să gestionați treburile țării, preocupați doar ca alegerile generale să aibă loc cât mai repede, în detrimentul sănătății publice. Dle. Cîțu, am lăsat țara stabilă din punct de vedere economic, ratingul de țară a fost reconfirmat în ciuda declarațiilor panicarde pe care le făceați atunci din Parlament. Sunteți ministrul Finanțelor Publice și ar trebui să vă faceți treaba în conformitate cu fișa postului. Dacă nu puteți, plecați și lăsați locul unor oameni responsabili și profesioniști, care să gestioneze corect treburile țării”, mai scrie senatorul pe pagina de Facebook a social democraților.

PSD: Ministrul Cîțu a împrumutat în 11 luni 85 de miliarde

Reprezentanții PSD susțin într-o altă postare pe pagina de Facebook a partidului că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a împrumutat 85 de miliarde de lei în 11 luni, „împrumut pe o sută de ani”.

„Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutaţi de Cîţu în 11 luni. (…) Ministerul Finanţelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB. Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîţu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020. Datoria guvernamentală a depăşit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, faţă de plus 79 miliarde lei în 2 ani şi 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani”, menţionează reprezentanții PSD într-o postare pe Facebook.

„Trei generaţii de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîţu“

Social-democraţii mai spun că viitorul țării a fost „amanetat”.

„Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generaţii de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîţu şi guvernarea PNL. Unde sunt banii?”, mai spun reprezentanții PSD.

Comentarii
Adauga un comentariu