Actualitate

Un senator, vindecat inițial de coronavirus, găsit decedat în propria locuință

Publicat: 01 sept. 2020
Doliu în România
Doliu în România. A decedat un mare campion al sportului românesc

Un senator a fost găsit decedat în propria locuința, după ce inițial se vindecase de infecția cu noul coronavirus. Din câte se pare, acesta ar fi suferit un infarct. Din nefericire, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul.

Un senator, vindecat inițial de coronavirus, găsit decedat în propria locuință

Senatorul de Vrancea, Jan Vraciu, a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Focșani. Acesta se pare că ar fi suferit un infarct.

Inițial, politicianul a fost diagnosticat cu virusul Covid-19 și internat în spital. După mai multe zile, acesta s-a vindecat. Jan Vraciu a fost subprefect de Vrancea, senator şi preşedinte al Partidului Democrat Vrancea.

Jan Vraciu avea vârsta de 62 de ani.

A fost subprefect al județului Vrancea (1996-2000), consilier județean, președinte al PD Vrancea, senator român în legislatura 2004-2008 ales în județul Vrancea pe listele partidului PD. Jan Vraciu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză, Republica Slovenia și Republica Turcia. Jan Vraciu a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și în comisia economică, industrii și servicii (mar. 2007 – sep. 2008). Jan Vraciu a inițiat 18 propuneri legislative din care 3 au fost promulgate legi.

Soția sa, Doina Vraciu, este directorul executiv al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea.

Doliu în politică! A încetat din viață la 59 de ani

Un cunoscut fost primar, cu două mandate la activ, a încetat in viață pe 20 august 2020. Anunțul decesului său a șocat întreaga comunitate. S-au aflat și cauzele decesului fulgerător ale ex edilului din cadrul Partidului Național Liberal.

Paridul Național Liberal (PNL) este în doliu cu ceva mai mult de o lună înaintea alegerilor locale, când românii din toată țara își vor alege primarii, viceprimarii și consilierii. Chiar un fost cunoscut primar din cadrul PNL a încetat din viață.

Este vorba despre fostul primar al unei comune, Nicolae Criste, care a încetat din viață. Criste a fost primarul comunei Cizer, din județul Sălaj, timp de două mandate, în perioada 1992-2000 și 2008-2012.

Nicolae Criste era foarte tânăr. Urma să împlinească 59 de ani peste două săptămâni, însă, din nefericire, s-a stins din viaţă. Foarte mulţi ani, până în 2012, Nicolae Criste a condus destinele comunei Cizer, fiind ales pe listele PNL.

Pe 28 august acesta urma să împlineacă 59 de ani. „În această dimineață o veste cutremurătoare a zguduit comuna Cizer, fostul primar Nicolae Criste a încetat din viață! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veşnica pomenire!”, transmite Primăria Cizer pe site-ul comunei. Nicolae Criste a murit la un spital din Cluj Napoca după o luptă cu o boală teribilă.

În urmă cu doar o lună, un alt deces fulgerător a îndoliat politica autohtonă. Primarul comunei Lița din Teleorman, Dorel Popescu, a încetat din viață din cauza coronavirusului.

„Profund îndureraţi, am aflat vestea tragică a morții neaşteptate a bunului nostru coleg, prieten și om deosebit, primarul Comunei Lița, profesorul Dorel Popescu. O persoană minunată, un colaborator şi prieten desăvârşit, un edil foarte dăruit comunității, familiei și prietenilor. A fost iubit și respectat datorită activităţii sale neobosite și grijii sale pentru cetățenii din localitatea în care a ales să trăiască.

Acum, când sufletul său s-a îndreptat către Cer, lăsând în urmă un gol în sufletele colegilor, familiei și apropiaților, trăim un mare regret și o emoție copleșitoare ce apasă asupra tuturor celor ce am avut privilegiul să îl cunoaștem”, a scris președintele CJ Teleorman pe o rețea de socializare.

Adauga un comentariu