Actualitate

Un singur om infectat cu Delta poate îmbolnăvi 390.000 de persoane în două luni. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul – VIDEO

Publicat: 14 sept. 2021
Valeriu Gheorghiță la o conferință de presă
În ultimele 24 de ore România a înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi și 331 de decese

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, medic militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, 14 septembrie 2021, faptul că varianta Delta a coronavirusului este dominantă în România odată cu izbucnirea valului patru al pandemiei, astfel se transmite cu repeziciune.

„Varianta Delta este dominantă. După 8 cicluri repetitive de transmitere, de la un caz cu varianta Alfa se ajunge în circa două luni alte 266 de noi cazuri de boală, spre deosebire de varianta Delta unde de la un caz pozitiv se poate ajunte la peste 390.000 de persoane infectate în acelaşi interval de timp, deci de peste 1.500 de ori de persoane infectate în aceeaşi perioadă de timp, pentru ca varianta Delta e mult mai transmisibila. Transmiterea variantei Delta e similară cu transmiterea bolilor copilăriei, preucm pojar, vărsat de vânt”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță anunță ce se va întâmpla cu vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai transmis faptul că este posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandare a Agenției Europene a Medicamentului în privința vaccinări cu serul de la Pfizer a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

„În ceea ce privește indicția de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele din ceea ce noi știm vor fi depuse la sfârșitul lunii octombrie. În momentul de față la Agenenția Europeană a Medicamentului nu s-au depus datele științifice pentru evaluare. Ne așeteptăm ca spre finalul acestui an, probabil noiembrie, să fie depuse șu evaluate”, declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: ”Peste 80% dintre cazurile COVID-19 sunt la persoane nevaccinate”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut astăzi declarații după ce în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de coronavirus.

Peste 80% dintre persoanele care se infectează cu SARS-CoV-2 sunt nevaccinate, iar peste 92% din decese s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate, a transmis Valeriu Gheorghiță.

„În spațiul public se transmit informații complet incorecte și inexacte că persoanele vaccinate îmbolnăvesc persoanele nevaccinate, că fac infecții asimptomatice sau infecții subclinice. Pot să vă spun că din punct de vedere comportamental, persoanele vaccinate sunt persoane care respectă și celelalte măsuri de prevenție, sunt persoane extrem de atente la riscul de infecție. De asemenea, faptul că peste 80% dintre persoanele diagnosticate sunt nevaccinate se traduce și printr-un comportament la risc, și anume o percepție redusă a riscului de infectare. Fiecare persoană își evaluează propriul risc plecând de la contextul și membrii din familie.”, a declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

Adauga un comentariu