Local

Un singur pacient refugiat din Ucraina se mai află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dr. Florin Roşu: „Starea sa s-a agravat” – VIDEO

Publicat: 08 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un singur pacient refugiat din Ucraina se mai află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dr. Florin Roşu Starea sa s-a agravat - VIDEO
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași transmite detalii despre o refugiată din Ucraina care a cerut ajutorul medicilor

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis astăzi, 8 aprilie 2022, faptul că doar un singur pacient refugiat din Ucraina se mai afla internat în unitatea medicală.

Pacientul are 43 de ani şi se afla în spital de la finalul lunii martie. Acesta prezintă cormobiditati şi a fost infectat cu noul coronavirus.

„Pacientul din Ucraina de 43 de ani a fost diagnosticat cu app tetrapareza spastică, epilepsie de etiologie structurală, afazie senzitivo-motorie cu crize convulsive tonico-clonice generalizate. Hdrocefalie comunicanta”, a transmis dr. Florin Roşu.

Dr. Florin Roşu, despre pacientul refugiat din Ucraina internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Medicul ieşean a menţionat că refugiaţii ucraineni încă se adresează unităţii medicale de boli infecţioase. De asemenea, Florin Roşu a transmis detalii despre starea de sănătate a pacientului internat.

„La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi se adresează în continuare pacienţi refugiaţi din Ucraina. Pentru majoritatea dintre ei este suficient consultul, fie în centrul de evaluare Covid-19, fie în triajul spitalului nostru. Ceea ce ne bucura este faptul că oamenii au încredere în a apela la serviciile noastre medicale şi îi încurajăm să facă acest lucru în continuare. Depunem tot efortul pentru a se simţi în siguranţă, atât prin calitatea actului medical, cât şi prin suportul psihologic. În momentul de faţă, mai avem doar un singur pacient din Ucraina internat în spital. Este vorba despre un pacient admis în dată de 31 martie, testat pozitiv cu Covid-19, cu importante comorbiditati neurologice şi cardiace.

Pacientul a avut nevoie de oxigen pe lângă tratamentul specific pe toată perioada internării în secţie. Din păcate, în cursul serii de ieri deşi cu rezultat negativ la testul Covid-19, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, fapt ce a determinat echipa medicală să ia decizia de a admite pacientul în cadrul compartmentului de ATI. Decompensarea survenită prin desaturare importantă, agravarea insuficientei respiratorii este dată de sechelele Covid-19 care au afectat un organism deja slăbit de patologiile cronice de care suferă”, a transmis dr. Florin Roşu.

Adauga un comentariu