Local

Un șofer a fost arestat preventiv după ce s-a urcat beat și fără permis la volan. Noaptea dintre ani o va petrece în arestul IPJ Iași

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer a fost arestat preventiv după ce s-a urcat beat și fără permis la volan. Noaptea dintre ani o va petrece în arestul IPJ Iași
Mașina condusă de un tânăr aflat sub influența alcoolului

Un tânăr a ajuns în arestul poliției după ce s-a urcat beat și fără permis la volan și a provocat un accident rutier. Oamenii legii au deschis pe numele său un dosar penal. Nu a fost singurul individ care a condus fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice. Inconștiența unora dintre șoferi poate conduce la tragedii în trafic

Un tânăr a ajuns de sărbători în arest după ce s-a urcat beat și fără permis la volan. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 24 decembrie, un tânăr de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 247, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu niște copaci, în urma impactului rezultând rănirea tânărului.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 decembrie, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 20 de zile.

Doi prieteni au fost la un pas de a produce o tragedie, după ce au făcut schimb de locuri

De asemenea, doi prieteni au ajuns să fie colegi de arest. Polițiștii Postului de Poliție Țibănești au constatat că pe DJ 248 A, pe raza satului Domnița, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. Din verificările efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr, de 26 ani, ar fi condus un autoturism pe drumul public pe raza comunei Țibana, fără a deține permis de conducere, iar la scurt timp la volanul aceluiași auto ar fi trecut un bărbat, de 54 ani, care însă ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un auto care ar fi circulat regulamentar din sens opus. Din accident nu au rezultat victime omenești. Bărbatul de 54 ani a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz sau sustragere de la recoltare de probe biologice și conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Pe 7 decembrie, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei, instanța dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

S-a răsturnat cu un buldoexcavator din cauza alcoolului

Un bărbat era să-și piardă viața după ce s-a urcat băut l-a volan și s-a răsturnat. Polițiștii Serviciului Rutier Iași au fost sesizați despre un accident rutier cu victime care a avut loc pe DJ 249 E, în apropierea localității Țuțora. Din primele cercetări a rezultat faptul că un bărbat, de 47 ani, care ar fi condus un buldoexcavator pe drumul public, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, cel mai probabil pentru că ar fi fost sub influența alcoolului și ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se. Conducătorul auto a fost rănit ușor.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 7 decembrie, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu