National

Un șofer beat a fost oprit după ce s-au tras 13 focuri de armă, în Olt

Publicat: 14 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer beat a fost oprit după ce s-au tras 13 focuri de armă în Olt
Un șofer beat a fost oprit după ce s-au tras 13 focuri de armă, în Olt

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au fost nevoiți să tragă 13 focuri de armă pentru a prinde un tânăr de 29 de ani, care conducea băut. Potrivit oamenilor legii, în urma incidentului nici o persoană nu a fost rănită.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat autoturismul reclamat, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni.

„Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. Autoturismul a fost oprit pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate”, transmit, sâmbătă, polițiștii olteni.

Polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare

Deoarece șoferul nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare. În urma evenimentului, nu au existat victime, fiind produse doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

Misiune de salvare pentru un bebeluș rămas blocat în locuință, la Vaslui

Pompierii au intervenit de urgență într-un bloc din Bârlad, județul Vaslui, acolo unde un copil în vârstă de un an a rămas blocat în apartament, atunci când mama lui a coborât să ridice un colet.

Misiunea de salvare contra cronometru și plină de tensiune, s-a finalizat în urmă cu doar câteva momente, asta după ce unul din pompierii sosiți la fața locului a reușit să pătrundă în locuința situată la etajul 2, cu ajutorul unei scări culisante, astfel încât micuțul a reușit să fie salvat.

Un apel la 112 anunța faptul că un copil în vârstă de un an a rămas blocat într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc. Pompierii sosiți la fața locului au încercat să adopte cea mai rapidă variantă de salvare în astfel de cazuri, și anume să pună în funcțiune autoscara mecanică, însă acest lucru a fost imposibil din cauza autoturismelor parcate la întâmplare în jurul blocului. S-a decis să se intervină cu ajutorul scării culisante. Mama bebelușului a declarat faptul că într-un moment de neatenție a coborât până la parter pentru a ridica un colet, iar acela a fost momentul în care copilul a închis ușa după mamă, aceasta ne mai putând fi deblocat din exterior.

Adauga un comentariu