Local

Un șofer din Iași, condamnat pentru că nu i-a ascultat pe polițiști. Scandal în traficul din județ!

Publicat: 09 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer din Iași condamnat pentru că nu i-a ascultat pe polițiști. Scandal în traficul din județ
Agenții de poliție l-au prins pe Florin Lopatnicu fără carnet în trafic 

Un șofer din Iași a fost pedepsit recent la 1 an și o lună de închisoare și 6.000 de lei amendă pentru refuzul de prelevare a probelor biologice și conducere fără permis. Florin Lopatnicu a fost prins de un agent de poliție conducând pe drumurile publice cu permisul suspendat și mirosind a alcool. Când i s-a cerut să sufle în etilotest, el nu s-a conformat și nu a vrut nici să meargă la spital pentru a i se stabili alcoolemia.

Judecătorii l-au condamnat pe un șofer din Iași după ce a respins solicitarea unui polițist de a-i verifica nivelul de alcool din organism.

Florin Lopatnicu a fost surprins în satul Grajduri șofând în apropierea unui magazin din localitate alături de soția sa, care a fost martoră la comiterea faptei.

 maini cu o sticla pe volan
Polițistul a simțit miros de alcool dinspre bărbat și a decis să îi efectueze testul pentru măsurarea alcoolemiei

Un șofer din Iași, prins băut și fără permis, a refuzat să sufle în alcooltest

un politist cu un etilotest in mana
Șoferul a refuzat să sufle în etilotest, argumentând că nu el a condus mașina

Polițistul care s-a ocupat de caz a povestit că, pe 15 mai 2020, în satul Grajduri, a oprit mașini în trafic deoarece aveau loc furturi frecvente în acea perioadă. Văzând o dubiță, a făcut semn ca să oprească, pentru ca, mai apoi, să vadă că, la volanul mașinii, se afla un bărbat.

„În timp ce întorcea maşina de Poliţie, martorul a văzut că pasagerii dubiţei se mişcau în vehicul, apoi i-a văzut pe inculpat şi pe soţia sa coborând amândoi prin dreapta. Inculpatul avea semne specifice consumului de alcool, iar martorul i-a cerut să sufle în etilotest. Inculpatul a refuzat să sufle în etilotest, cu motivarea că nu a condus el dubița, ci soţia sa, care nu a coborât prin stânga, pentru că portiera era stricată”, au arătat magistrații.

Pe lângă mirosul evident de alcool pe care îl emana, s-a dovedit că Florin Lopatnicu avea și permisul de conducere suspendat din aprilie 2019. În momentul în care i s-a solicitat să sufle în etilotest, acesta a refuzat și nu a vrut nici să îl însoțească pe polițist la spital ca să i se preia probe biologice. Deși a fost informat că refuzul constituie infracțiune, ieșeanul a insistat să nu îi dea ascultare agentului.

doua mâini și o cheie
Ieșeanul i-a mințit pe oamenii legii că soția lui ar fi condus mașina

Florin Lopatnicu, pedepsit de judecătorii ieșeni

gratii in inchisoare
Din cauza atitudinii sale la proces, ieșeanul a fost pedepsit astfel de judecători

La proces, acesta nu a cooperat cu magistrații, contrazicând constant argumentele ce îi erau prezentate. Ieșeanul a susținut că nu a știut că fapta de a refuza prelevarea de probe biologice reprezintă o infracțiune.

„Instanţa reţine fără niciun dubiu faptul că, în timp ce martorul întocmea procesul-verbal, i-a adus la cunoştinţă inculpatului că refuzul de a merge la spital pentru recoltarea probelor biologice constituie infracţiune, inculpatul refuzând în continuare. Soţia inculpatului a avut o discuţie cu inculpatul, apoi i-a transmis poliţistului că soţul său nu s-a răzgândit şi că nu merge la spital, astfel cum rezultă şi din filmarea video făcută în momentul încheierii actelor”, argumentează magistrații ieșeni.

Magistrații de la Judecătoria Iași au ținut cont de atitudinea lui Florin Lopatnicu în cursul procesului, când au stabilit că acesta trebuie să execute pedeapsa primită. Astfel, judecătorii l-au considerat vinovat pentru infracțiunile de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice și conducerea unui vehicul fără permis. În plus, i s-a aplicat și pedeapsa amenzii penale în valoare de 6.000 de lei. Soluția instanței nu este definitivă. Șoferul din Iași a fost pedepsit, dar poate contesta decizia.

Adauga un comentariu