Local

Un șofer, prins băut la volan după un accident rutier! Și-a reparat mașina și a plecat să o testeze! A uitat că băuse 4 beri! (Exclusiv)

Publicat: 14 ian. 2021
Un șofer prins băut la volan în urma unui accident rutier a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni
O autospecială de Poliție

Un conducător auto a fost condamnat de judecătorii ieșeni. Pedeapsa a venit după ce polițiștii l-au prins băut la volan, în urma unui accident rutier. Florin Dumitriu a primit o pedeapsă cu suspendarea executării

Un șofer a fost prins băut la volan în urma unui accident rutier! Bărbatul și-a reparat mașina și a plecat să o testeze, dar a uitat că băuse 4 beri! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea lui Florin Dumitriu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Fond Locativ, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Dumitriu, acuzat de conducere sub influența alcoolului

Procesul lui Florin Dumitriu (38 de ani) a început pe 4 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe acesta sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Pe 7 ianuarie 2019, la ora 16:10, inculpatul a condus autoturismul marca Skoda pe Calea Chișinăului, din municipiul Iași, dinspre localitatea Tomești, către Podul Roș, iar la intersecția cu bulevardul Tudor Vladimirescu a provocat un accident de circulație cu pagube materiale. Acesta avea o îmbibație alcoolică de 1,84 g/l alcool pur în sânge”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, în ziua respectivă, bărbatul era de serviciu între orele 6:00 și 14:00 și și-a desfășurat activitatea în cadrul garajului Companiei de Transport Public (CTP) Iași. După ce a terminat serviciul, ieșeanul a rămas în garajul CTP, pentru a-și repara autoturismul personal, deoarece avea unele probleme la clapeta de accelerație.

Prins de polițiști după un accident rutier

Anchetatorii au mai afirmat că, de la 14:00 la 16:00, Florin Dumitriu a consumat băuturi alcoolice, respectiv 4 doze cu bere alcoolizată, marca „Timișoreana”.

„În jurul orei 16:00, inculpatul, cu ajutorul a doi colegi, a terminat de reparat autoturismul și a urcat la volanul acestuia, cu intenția de a-i face o probă. Inculpatul a condus autoturismul marca Skoda din parcarea CTP către bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu Calea Chișinăului a virat la stânga, iar când a ajuns în dreptul benzinăriei Petrom, a întors, cu intenția de a reveni la garaj. Când a ajuns la semaforul electric poziționat pe Calea Chișinăului, înainte de intersecția cu bulevardul Tudor Vladimirescu, vehiculul a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes-Benz ce se afla oprit la culoarea roșie a semaforului electric”, au mai afirmat procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, în urma impactului, autoturismul marca Mercedes-Benz a fost proiectat în față, într-o mașină marca Dacia, care era, de asemenea, oprită la semafor. Ulterior, polițiștii sosiți la fața locului l-au testat pe ieșean, constatând că acesta consumase băuturi alcoolice. Mai apoi, șoferul a fost dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Conform buletinului de analiză toxicologică, acesta avea o alcoolemie de 1,84 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 1,65 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. La audieri, Florin Dumitriu a recunoscut comiterea faptei.

Adauga un comentariu