National

Un sucevean a furat o trotinetă electrică cu GPS și a ascuns-o în boxa blocului: Am încercat să o feresc de ploaie

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un sucevean a furat o trotinetă electrică cu GPS și a ascuns-o în boxa blocului Am încercat să o feresc de ploaie
Un sucevean sufletist a fost prins în flagrant după ce a băgat o trotinetă electrică în boxa blocului, fără să ştie că poate fi urmărită prin GPS, şi a explicat că a încercat să ferească trotineta de ploaie

Un sucevean sufletist a fost prins în flagrant după ce a băgat o trotinetă electrică în boxa blocului, fără să ştie că poate fi urmărită prin GPS, şi a explicat că a încercat să ferească trotineta de ploaie.

De curând, Primăria Suceava a pus la dispoziţia oamenilor din oraş un serviciu de transport public denumit „Suceava EcoRide”. Astfel, oamenii pot închiria trotinetele electrice direct de pe stradă, prin intermediul unei aplicaţii mobile.

După cum se aşteptau şi autorităţile locale, trotinetele electrice au fost împrumutate de cetăţeni, iar unele dintre ele au ajuns chiar şi în alte oraşe sau ascunse prin boxele blocurilor.

În urmă cu două zile, un sucevean sufletist a observat una din trotinetele primăriei în timp ce stătea singură în ploaie şi fără să se gândească o clipă i-a oferit un acoperiş deasupra capului.

Astfel, el a luat trotinetă şi, fără să ştie că este urmărită prin GPS, a băgat-o în boxa blocului său.

Trotineta primăriei Suceava, ascunsă în boxa unui bloc de un sucevean sufletist

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a povestit întâmplarea într-o postare amuzantă pe Facebook.

„Ziua 22, ora 21:30, Suceava EcoRide își încheie activitatea, 3135 utilizatori, 18410 lei încasați în 3 zile!

Nimic “anormal” la prima vedere, doar o roată ruptă. La o verificare îndeaproape, trotineta SV 011 lipsește. Colegii impacientați: “Unde s-a ascuns, oare nu mai vrea să fie trântită de vreun cetățean?”

Cursa contra cronometru începe, repede se accesează softul de admin, se sună la NATO și la Google să se alinieze sateliții, pentru o mai bună geolocație.

După o discuție telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens S., aflăm coordonatele exacte.

Echipa de intervenție acționează imediat, să nu care cumva să rămână fără suflare (a se citi baterie) trotineta.

Primim și adresa: Suceava, Bd. George Enescu, bl.T49, sc.B. Se ajunge la fața locului, trotineta nu e la vedere, lucrurile se complică, căutările sunt în impas.

O idee strălucită apare imediat, să sunăm trotineta!! Perfect, doar că nu ne răspunde. Noroc că nu are opțiunea de silențios.

După alte 5 min: EVRIKA… e nevătămată și ferită de ploaie, în boxa unui sucevean inimos: ‘Am găsit-o în fața scării și pentru a nu fi luată de cineva, am luat-o să o protejăm’.

Colegii adresează mulțumiri, iau datele de pe actul de identitate, să nu vă gândiți că pentru amendă, Doamne Ferește, doar pentru a-l face cetățean de onoare.

În cele din urmă, totul e bine când se termină cu bine! Trotineta ajunge la “surorile” ei, care plângeau după ea.

EcoRide e liniștit, are toți puii acasă!”, a scris viceprimarul în postarea de pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care

Adauga un comentariu