Local

Un sugar, singurul pacient infectat cu noul coronavirus internat la ATI de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi

Publicat: 29 nov. 2021
Managerul Alina Belu și clădirea Spitalului pentru Copii
Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria" Iași, vorbește despre situația pacienților COVID-19 internați

Scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus a condus şi la eliberarea paturilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din spitalele ieşene. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi are în momentul de faţă un singur pacient pozitiv Covid-19 internat la ATI.

Sugarul este internat din data de 26 noiembrie 2021 la unitatea medicală. Managerul unităţii spitaliceşti, Alina Belu, a transmis că spera într-o evoluţie favorabilă a pacientului.

În acest moment, avem pe zona de Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19, un pacient. Am avut săptămâna trecută o zi în care nu am avut niciun pacient în zona ATI. Pe zona roșie, non-Covid-19, avem 5 locuri ocupate. Pacientul de la ATI este un sugar, venit pe data de 26 noiembrie 2021 și sperăm într-o evoluție favorabilă. Majoritatea pacienților care au complicații Covid-19, sunt pacienți între 0 și 3 ani, și au nevoie de îngrijire de Terapie Intensivă. În schimb, adolescenții de 16-17 ani sunt pacienții care au comorbidități, diabet decompensat, boli neurologice”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Clinic pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Scădere a cazurilor Covid-19 pe teritoriul județului Iași

De aproximativ o lună, în județul Iași s-a putut observa o scădere a numărului de infectări COVID-19. Numărul cazurilor este din ce în ce mai mic, după ce toată luna octombrie a anului 2021 unitățile spitalicești din Iași au fost sufocate de numărul foarte mare de pacienți infectați COVID-19. În acea perioadă erau internați și câte două mii de pacienți, dintre care peste 500 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), iar în momentul de față sunt internați doar 238 de pacienți. Dovadă stau raportările de la Direcția de Sănătate Publică din Iași din ultimele ore. Ieri, 28 noiembrie 2021, au fost înregistrate 44 de persoane infectate.

De la debutul pandemiei și până ieri, la nivelul județul Iași au fost confirmate 71.042 de cazuri. Odată cu scăderea numărului de cazuri, a fost redus și numărul internărilor. În ultimele 24 de ore au fost internați doar șase pacienți, iar alți nouă au fost externați. Tot ieri, din cele peste 200 de locuri COVID-19, doar 46 erau paturi ocupate în secțiile de anestezie și terapie intensivă. Cele mai multe paturi ATI-COVID-19 erau ocupate la Spitalul Modular de la Lețcani, 13, urmat de Spitalul de Neurochirurgie, cu 11 paturi. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.831 în județul Iași, două fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Situația paturilor ATI la nivelul județului Iași

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 44 de cazuri noi Covid-19 și doar 2 decese. De asemenea, situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 13 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 11 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 8 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:

 • 7 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 1 pat ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani

 

Adauga un comentariu