Local

Un tânăr de 20 de ani face căpșuni învelite în ciocolată! Afacerea se bucură de un real succes. Ieșeanul mai vinde și sarmale la cornet – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 11 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr de 20 de ani face căpșuni învelite în ciocolată Afacerea se bucură de un real succes. Ieșeanul mai vinde și sarmale la cornet - GALERIE FOTO Exclusiv
Un tânăr de 20 de ani, din Iași, vinde căpșuni învelite în ciocolată și se bucură de un real succes

Un tânăr student, în vârstă de 20 de ani, din Iași vinde căpșuni trase în ciocolată. Acesta a preluat ideea de pe rețelele de socializare și a decis să o implementeze și în Iași. Acum, Emilian Florin Popa se bucură de un real succes, pentru că tot mai multă lume îi solicită serviciile. Acesta realizează și aranjamente sau diferite cutii cu căpșuni învelite în ciocolată. Tânărul mai are o afacere mai puțin întâlnită: este vorba despre sarmale la cornet, care sunt la mare căutare în rândul ieșenilor, fiind un produs tradițional reinterpretat în varianta de fast-food

Un tânăr din Iași se bucură de succes în domeniul HoReCa. Ideile acestuia sunt mai puțin întâlnite în Iași. El vinde sarmale la cornet și căpșuni în ciocolată. Acesta are o băcănie în apropierea Halei Centrale, denumită „5 Sarmale”, acolo unde își comercializează produsele. Emilian Florin Popa a deschis firma Emilio Chocolaterie după ce a văzut o idee mult-îndrăgită peste hotare, mai exact în America. Este vorba despre căpșunile învelite în ciocolată.

„Petrecând ceva timp pe rețelele de socializare, am văzut acest concept de căpșuni în ciocolată. Am observat că în America sunt foarte bine primite de către clienți și că multe vedete sau influenceri postau pe Internet diferite fotografii cu aranjamente realizate din căpșuni în ciocolată. După ce m-am interesat mai mult despre acest produs, am observat că în România nu este atât de răspândit, era implementat doar în câteva orașe mari.

Însă, când am căutat în Iași, nu am găsit pe cineva care să vândă căpșuni în ciocolată. Atunci am observat oportunitatea de a deschide o astfel de afacere și am profitat de ea”, a povestit Emilian Florin Popa, administratorul firmei Emilio Chocolaterie.

Cum i-a venit ideea lui Emilian Florin Popa

Imediat după ce a observat că în Iași nu se comercializează căpșuni învelite în ciocolată, Emilian nu a mai stat pe gânduri și a deschis o firmă care se ocupă doar cu acest tip de produs. La început, acesta a deschis o afacere în colaborare cu un magazin din Palas Mall, care se ocupa de comercializarea căpșunilor, el fiind doar producător.

„Afacerea a prins contur în data de 18 februarie 2021, perioada perfectă, din puctul meu de vedere, pentru acest fel de afacere. Am reușit să ne promovăm ușor produsele cu ajutorul zilelor de 24 februarie, 1 martie și 8 martie. Încă de la început ne-am dat seama că facem bine ceea ce facem în momentul în care ne-au contactat restaurante de renume din Iași pentru a oferi căpșunile noastre în ciocolată la diferite evenimente”, a adăugat Emilian Popa.

Investiția inițială a fost de aproximativ 10.000 de lei. Acesta nu a beneficiat de niciun fel de finanțare, așadar afacerea a fost pornită din fonduri proprii. O altă afacere pornită în Iași de un tânăr antreprenor ține de livrarea de mâncare bio către marile corporații din Iași și nu numai.

Cum sunt pregătite căpșunile în ciocolată și cât costă

Căpșunile învelite în ciocolată nu sunt foarte ușor de realizat pentru că trebuie să aibă un aspect atrăgător, să fie de o anumită mărime și să aibă textura potrivită. Tocmai din această cauză, la fiecare comandă lunară, căpșunile pe care le primesc cei de la Emilio Chocolaterie sunt alese cu atenție. La fiecare lună, aceștia pierd cam 25-30 la sută din căpșunile pe care le primesc.

„Căpșunile pe care nu le putem înveli în ciocolată le transformăm în dulceață. Pentru a înveli căpșunile, folosim tehnica bain-marie, prin care ciocolata belgiană este topită și, apoi, căpșunile sunt scufundate în vasul cu ciocolată. Cel mai important lucru este, însă, decorul pe care îl realizăm. Avem 5 tipuri de ciocolată cu care învelim căpșunile: ciocolata albă, roz, cu lapte, cu caramel și neagră vegană. La aceastea se adaugă decorurile pe care le realizăm din sclipici comestibil, biluțe de ciocolată și biluțe de napolitană învelite în ciocolată, pe care le cumpărăm de la același distribuitor, din Belgia”, a mai spus tânărul ieșean.

Orice client care vrea să încerce căpșunile în ciocolată trebuie să plătească 87 de lei pe kilogram, dar vestea bună este că acestea se vând și la bucată. Aranjamentele florale realizate cu căpșuni în ciocolată variază între 50 și 700 de lei, pe când cutiile-cadou cu căpșuni ajung să coste 250 de lei.

Adauga un comentariu