Local

Un tânăr din Iași, obligat să lucreze pentru Poliție după ce a comis o spargere! Ieșeanul a scăpat de pușcărie în ultima clipă. După jaful din buricul târgului, el fusese trimis după gratii

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr din Iași obligat să lucreze pentru Poliție după ce a comis o spargere Ieșeanul a scăpat de pușcărie în ultima clipă. După jaful din buricul târgului el fusese trimis după gratii
Un tânăr care a dat o spargere a scăpat de pușcărie, după ce, inițial, fusese trimis în spatele gratiilor de către judecători

Ionuț Liviu Creionaș a scăpat „la mustață” de pușcărie. Tânărul a fost condamnat definitiv de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Numai că magistrații au considerat că individul acuzat de acces ilegal la un sistem informatic nu ar trebui să ajungă în temniță. În schimb, acesta a fost obligat să muncească pentru Poliția ieșeană

Un tânăr din municipiul Iași a fost obligat să lucreze pentru Poliție după ce a comis o spargere! Ieșeanul a scăpat de pușcărie în ultima clipă. Inițial, după jaful din buricul târgului, el fusese trimis după gratii. Însă, recent, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Ionuț Liviu Creionaș.
Astfel, judecătorii au transformat pedeapsa cu executare pe care acesta o primise inițial, în pedeapsa de 1 an și 10 luni de închisoare, dar cu suspendare. Mai mult, instanța l-a obligat pe tânărul de 20 de ani să muncească pentru Poliție.

„Instanța dispune ca inculpatul Ionuț Liviu Creionaș să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local Iași, având ca obiect de activitate servicii publice, constând în activități de întreținere a drumurilor, spațiilor verzi, păstrarea curățeniei și igienizarea localităților, activități în folosul grădinițelor, școlilor, dispensarelor, Poliției și Bisericii, instituție ce va fi stabilită de către consilierul de probațiune. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Definitivă”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Ionuț Liviu Creionaș, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic

Procesul tânărului ieșean Ionuț Liviu Creionaș a început în urmă cu câteva luni. Acesta a fost trimis în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic. Totul, după un jaf comis în centrul Iașului. Anchetatorii au susținut că Edison Gheorghe (18 ani) și un alt tânăr, de 19 ani, Ionuț Liviu Creionaș, au spart mașina unui ieșean.

„Un bărbat a sesizat faptul că persoane necunoscute au spart geamul din dreapta-față al autoturismului său, care era lăsat într-o parcare din municipiul Iași. Din mașină au fost sustrași 150 de lei, bani găsiți într-un portofel. De asemenea, au fost furate două carduri bancare cu care ar fi fost efectuate 9 tranzacții, în valoare de 700 de lei. Ulterior, cardurile au fost puse înapoi în autovehicul. După efectuarea cercetărilor de către agenții din cadrul Secției II de Poliție, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18, respectiv 19 ani”, a menționat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Identificat la scurt timp de la comiterea spargerii

La scurt timp de la incident, cei doi tineri au fost identificați de către oamenii legii. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 18 ani, Edison Gheorghe, a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, el a fost dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea, dispunând arestarea lui Edison Gheorghe.
Ulterior, acesta a contestat decizia primei instanțe. De asemenea, cei doi, Edison Gheorghe și Ionuț Liviu Creionaș, au fost trimiși în fața judecătorilor, sub acuzația amintită. Dacă inițial a fost pedepsit cu executare, mai apoi, Ionuț Liviu Creionaș a primit o pedeapsă cu suspendarea executării. Mai mult, el a fost obligat să muncească pentru Poliția ieșeană.

Adauga un comentariu