National

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat de polițiștii din Vrancea

Publicat: 12 oct. 2020
Un băiat din Vrancea a fost împușcat de polițiști
Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Vrancea, a fost împuşcat de autorități după ce ar fi încercat să lovească un agent de poliție. În speță, a fost deschis dosar penal pentru ultraj. Conform Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, un conflict între doi bărbați a izbucnit duminică seara, 11 octombrie 2020, în comuna Homocea.

„Unul dintre polițiștii deplasați la fața locului a fost lovit de o persoană recalcitrantă. Echipajul de poliție a solicitat sprijinul altor colegi din zonă. Pentru că unul dintre bărbați a încercat să lovească polițiștii cu un obiect dur, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, agresorul fiind împușcat în picior.”

Băiatul, în vârstă de 20 de ani, a fost preluat și transportat la spital. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ultraj, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Weekend plin pentru polițiștii din Iași! Sute de amenzi au fost împărțite celor care nu au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în tot județul. Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19

În weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate în cele două zile au participat peste 280 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 181 de societăți comerciale și au fost verificate 64 de mijloace de transport, fiind legitimate 594 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 182 de amenzi, în valoare de aproximativ 32.025 de lei, dintre care 128 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 54 conform Legii nr. 61/1991.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, se arată în comunicatul autorităților.

Amenzi pe bandă rulantă au fost împărțite în județul Iași

Spre exemplu, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 55/2020, un tânăr de 20 ani, care a fost identificat în piața agroalimentară de pe str. Eugen Stamate din mun. Pașcani. De asemenea, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în cuantum de 500 lei, un bărbat, de 38 ani, care a fost depistat în incinta unei săli de jocuri, din mun. Iași, fără a purta masca de protecție. A mai fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020, și un bărbat de 47 de ani, deoarece în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri, din mun. Iași, nu purta masca de protecție în mod corespunzător.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, trebuie respectate câteva măsuri de baze. Purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în spațiile publice deschise, păstrarea distanțării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor și evitarea aglomerațiilor, în vederea limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus și a prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2.

Adauga un comentariu