Eveniment-Social

Controale în Iași pentru verificarea respectării măsurilor individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19

Publicat: 30 iun. 2020
Polițiștii, împreună cu jandarmii, polițiștii locali și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii au făcut mai multe controale în Iași pentru verificarea respectării măsurilor de distanțare socială pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19.
Controale ample în Iași pentru verificarea respectării măsurilor de distanțare socială pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19.

Controale în mai multe zone din județ. Polițiștii, împreună cu jandarmii, polițiștii locali și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii au verificat mai multe localuri din județ pentru a vedea dacă măsurile de distanțare socială impuse pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19 sunt respectate.

În perioada 26 – 28 iunie, peste 480 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii au acționat în județul Iași pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanțare socială, prevăzute în Legea nr. 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pe parcursul acțiunilor derulate au fost verificate, în special, unitățile comerciale cu specificul de activitate terase/bar în aer liber. Astfel, au fost verificate 578 de societăți comerciale, fiind constatate abateri.

La două societăți comerciale au fost găsite nereguli

Au fost identificate două societăți comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor la care face referire Legea nr. 55/2020 art. 5. (3) / Anexa nr. 3 la H.G. 394/2020. Astfel, au fost date 21 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. A fost dată o amendă pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, polițiștii au dat 215 amenzi, conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 71.840 de lei, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Un ospătar de la o terasă din municipiul Iași a fost amendat deoarece a servit clienții fără a respecta măsurile individuale de protecție

Un bărbat de 31 de ani a fost amendat deoarece nu a respectat măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei COVID-19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Iași.

De asemenea, un bărbat de 50 de ani, ospătar la o terasă din municipiul Iași, a fost amendat deoarece a servit clienții fără a respecta măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19, nepurtând masca de protecție. Totodată, un bărbat de 29 de ani a fost amendat deoarece nu a respectat măsurile de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Pașcani. În plus, administratorul unei societăți comerciale, din comuna Popricani, a fost amendat deoarece, în urma controlului efectuat la acea societate comercială, au fost identificate 6 persoane la aceeași masă, care nu respectau distanțarea socială.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași, terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectae. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Pănă în acest moment, cea mai bună metodă de a evita infectarea este distanțarea socială și igiena.

Comentarii
Adauga un comentariu