Eveniment-Social

Weekend plin pentru polițiștii din Iași! Sute de amenzi au fost împărțite celor care nu au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19

Publicat: 12 oct. 2020
Mai mulți reprezentanți ai unor societăți din Iași au fost sancționați în urma controalelor efectuate
Polițiștii din Iași în timpul unor controale efectuate pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în tot județul. Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19

În weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate în cele două zile au participat peste 280 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 181 de societăți comerciale și au fost verificate 64 de mijloace de transport, fiind legitimate 594 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 182 de amenzi, în valoare de aproximativ 32.025 de lei, dintre care 128 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 54 conform Legii nr. 61/1991.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, se arată în comunicatul autorităților.

Amenzi pe bandă rulantă au fost împărțite în județul Iași

Spre exemplu, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 55/2020, un tânăr de 20 ani, care a fost identificat în piața agroalimentară de pe str. Eugen Stamate din mun. Pașcani. De asemenea, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în cuantum de 500 lei, un bărbat, de 38 ani, care a fost depistat în incinta unei săli de jocuri, din mun. Iași, fără a purta masca de protecție. A mai fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020, și un bărbat de 47 de ani, deoarece în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri, din mun. Iași, nu purta masca de protecție în mod corespunzător.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, trebuie respectate câteva măsuri de baze. Purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în spațiile publice deschise, păstrarea distanțării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor și evitarea aglomerațiilor, în vederea limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus și a prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2.

Polițiștii au transmis câteva recomandări pentru ieșeni

Polițiștii au transmis câteva recomandări cetățenilor.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași, terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea socială și igiena.

Comentarii
  • in parcul din alexandru de pe strada bistrita drogatii ,cretinii si curvulitele stau pana la 3 noaptea ,militia nu raspunde nici dupa 5 apeluri la telefon ,primaru sa inchida parcurile dupa ora 22 sau sa le faca in curtea lui

  • DLE PRIMAR CHIRICA NOI CARE MUNCIM SI PLATIM TAXE SI IMPOZITE NU MAI TOLERAM BATAIEA DE JOC A UNOR TINERI FARA EDUCATIE CARE URLA ,FAC GALAGIE IN PARCURILE DIN IASI DUPA ORA 22 ,NOI TREBUIE SA NE ODIHNIM ,NU NE FACETI SA II EDUCAM NOI DACA PARINTII LOR SUNT OLIGOFRENI SI POLITIA NU SE IMPLICA ,LUATI MASURI CA PARCURILE SA FIE INCHISE DUPA ORA 22 CU LACAT ASTFEL COCORAM NOI JOS LA EI SI II EDUCAM !

  • Militia daca vine ,vine dupa o ora ,doua cand nu mai gaseste pe nimeni ,i-am chemat si eu odata cand niste drogati consumau alcool dupa ora 23 si tipau ca posedatii si domnii de la militei au venit dupa 2 ore si nu au mai gasit pe nimeni pt ca drogatii plecasera pe 2 carari ………..

  • unde sunt patrulele noaptea ? de ce nu se mai patruleaza noaptea ,de ce nu se inchid parcurile dupa ora 21 ?? de ce nu se respecta legea si ordinea publica ??

  • Mai multa implicare a politiei si primaru sa fie atent cu parcurile in apropierea blocurilor, sant panouri antizgomot dar nu se vrea instalate pt atenuarea zgomotului .

  • Desi ne intoarcem inapoi la comunism inca nu am ajuns total, asa ca nu parcurile deschise sunt problema ci cum reactioneaza autoritatile la acesti oameni problematici

  • Nu trebuie sa ne intoarcem la comunism,dar daca un cetatean te apeleaza pt o problema a comunitatii in prag de seara tu organ al legii misca-ti fundul urgent in secunda urmatoare si analizeaza situatia reala din teren si ia masuri conform situatiei sa nu mai recidiveze asemenea specimene,chiar si sub protectia noptii executa 4-5bulane pe spinarea lui la foc automat sa nu le simta sa nu mai deranjeze cetatenii de bun simt care a doua zi sunt la servici.

Adauga un comentariu