International

Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, suferă de coronavirus de 6 luni: „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr în vârstă de 27 de ani suferă de coronavirus de 6 luni Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav aș fi luat totul mult mai în serios în martie
Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, suferă de coronavirus de 6 luni: „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”

Un tânăr britanic, în vârstă de 27 de ani, s-a îmbolnăvit de coronavirus, dar nici după șase luni nu s-a vindecat complet. Charlie Russell se află în a 182-a zi de la infectarea cu noul coronavirus și încă se confruntă cu simptome. Acesta nu are putere să facă lucrurile pe care înainte le făcea cu ușurință. Nu mai poate face jogging, nu se mai plimbă, nu mai iese în oraș și nici măcar nu merge la serviciu, pentru că nu simte că mai are putere să facă astfel de activități.

 „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”, a declarat Russell pentru The Guardian.

„Dar atunci se spunea că o persoană tânără infectată, cel mai probabil, nu va avea deloc simptome. Sau ar putea fi bolnavă câteva săptămâni și gata”, a mai spus el.

Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, suferă de coronavirus de 6 luni: „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”

Cu toate acestea, britanicul a avut dureri toracice atroce, migrene chinuitoare, probleme grave de respirație, amețeli și epuizare. Astfel, el este unul dintre pacienții care prezintă așa-zisul „Covid lung”, având simptomele o perioadă mai mare de timp.

În Marea Britanie s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri în cazul tinerilor cu vârste cuprinse de 20 și 30 de ani care s-au infectat cu SARS-CoV-2. Din această categorie s-au înregistrat 3.366 de pacienți doar în prima săptămână din spetembrie.

Din 14 martie, Russel, fotograf specializat în teatru, nu a mai putut să lucreze de când s-a îmbolnăvit.

La început, boala lui s-a manifestat la fel cu a celorlalte persoane, însă după două săptămâni el a început să manifeste dureri groaznice în zona pipetului, „ca și cum cineva stătea pe mine”

„Când oamenii refuză să poarte măști sau chiar să respecte cele mai elementare reguli de distanțare socială, este foarte, frustrant. Aș vrea să-i avertizez și să le spun că trăiesc cu asta de șase luni”, spune Russel.

Înainte de a se îmbolnăvi, Russell alerga 5 km pe zi, iar acum luptă urcă cu greu scările.

Ce a păţit un tânăr la 14 ore după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Oxford

Un tânăr din Marea Britanie a povestit ce a păţit la 14 ore după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Oxford. Acesta a spus că a avut febră, frisoane şi dureri de cap după ce a fost vaccinat. Astra Zeneca, compania responsabilă pentru producerea vaccinului a anunţat că a oprit testele de faza finală pentru vaccinul împotriva Covid-19.

Un voluntar din UK căruia i-a fost administrat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a dezvăluit că a avut febră, frisoane şi dureri de cap la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-Covid.

„M-am trezit cam la ora 2:00 dimineaţa şi îngheţăm, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simţit incredibil de slăbit şi nu am putut să mă ridic şi să mă mişc, aşa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi şi m-am simţit foarte slăbit şi letargic şi nu am putut face nimic”, a povestit britanicul care s-a vaccinat în luna mai.

Adauga un comentariu