Titlurile zilei

Un țepar din Tătărași a fugit ca hoții! A păcălit zeci de ieșeni de sume importante. Proprietarul: „A lăsat cheia la o tonetă”

Publicat: 16 ian. 2020

Lua bani în avans și nu mai executa lucrarea. Nimeni nu știe la cât a ajuns prejudiciul. Acum, a fugit și din spațiul închiriat de la un proprietar din cartierul Tătărași. „Domnule, a fost un escroc. A plecat și m-a lăsat cu datorii la utilități, nu mi-a plătit nici chiria. Trebuia să-mi dea aproape 1.000 de euro. Veneau tot felul de oameni să-și ceară banii înapoi. El a fugit, nu a vorbit cu mine. A lăsat cheia de la parter la o tonetă din fața blocului. Știu sigur că sunt multe persoane care au fost păcălite. Din ce am înțeles, a plecat din țară”, a precizat Cătălin Savin. Între timp s-a ales și cu o plângere penală

Noi informații apar despre Doru Mititelu, care pe parcursul anului trecut a escrocat zeci de clienți. Mititelu opera prin firma de termopane Etador SRL, cu sediul în cartierul Tătărași. Rețeta era destul de simplă. Succesul era garantat și de încrederea clienților. Mititelu cerea avans clienților care ajungea și la câteva mii bune de euro. Apoi, nu mai executa lucrarea. Era bombardat cu telefoane, dar nu mai răspundea. La finalul anului trecut a mai tras o țeapă. De data asta, victima este proprietarul spațiului închiriat la parterul blocului de lângă Flux.

„Domnule, a fost un escroc. A plecat și m-a lăsat cu datorii la utilități, nu mi-a plătit nici chiria. Trebuia să-mi dea aproape 1.000 de euro. Veneau tot felul de oameni să-și ceară banii înapoi. El a fugit, nu a vorbit cu mine. A lăsat cheia de la parter, la o tonetă din fața blocului. Știu sigur că sunt multe persoane care au fost păcălite. Din ce am înțeles, a plecat din țară. Ce să-i fac? Voiam la un moment dat să-i fac plângere, dar ce rezolvam?”, a spus Cătălin Savin, proprietarul spațiului unde a funcționat Etador.

Reclamațiile curg

Chiar dacă Mititelu s-a făcut nevăzut, reclamațiile curg la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași. Recent, Dănuț Ardei a depus o plângere, tocmai pentru că lucrările promise nu au fost executate.

„Trebuia să-mi monteze un geam. Nu a venit nimeni și nici nu mai răspunde la telefon. Eu ca eu… Am pierdut doar un avans de 300 lei. Am înțeles că alții au pierdut sume mult mai mari. Am făcut o plângere la OPC”, spune ieșeanul nemulțumit.

Anul trecut, în una dintre edițiile BZI a fost prezentat cazul Elenei Hriscu care a fost păcălită de aproape 10.000 lei. În acest caz s-a lăsat cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași

Prezentare pompoasă

Pe site-ul firmei Etador SRL, clienții sunt asigurați că activitatea desfășurată este serioasă.

„Peste 10 ani de experiență în acest domeniu ne îndeamnă să spunem că suntem în măsură a îndruma clienții în alegerea ferestrelor și a ușilor din PVC sau din aluminiu, a geamurilor cu termopan termoizolant, a ușilor de interior sau de garaj precum și a sistemelor de umbrire, atât interioare, cât și exterioare. Realizăm, totodată, servicii de consiliere, transport, dar și montaj, oferind cele mai potrivite soluții, atât din punct de vedere constructiv și tehnic, dar și financiar. Ferestrele și ușile din PVC și aluminiu își pot atinge eficiența maximă doar printr-un montaj corect. Echipele noastre care execută aceste lucrări au experiență și nivelul de dotare tehnică”, se arată în descrierea afacerii.

Doru Mititelu nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor.

Firma este pe numele mamei

Conform ultimelor date financiare, Etador SRL este administrată de către Maria Mititelu, mama afaceristului. Culmea, cifrele arată că Etador SRL nu mai funcționează de la finalul anului 2017, dar ștampila firmei este folosită pe chitanțele emise. Societatea cu obiect de activitate „lucrări de tâmplărie și dulgherie” a fost înființată în anul 2015. În locul firmei de tâmplărie a fost deschis un salon de înfrumusețare.

„Tot vin oameni aici care întreabă de fostul chiriaș. Le spunem că nu mai este aici, dar lumea tot întreabă”, a spus angajata salonului.loading...

Comentarii
 • Pe asta l-a lasat si nevasta care lucra la CEC. Un neserios dintotdeauna , a mai fost asociat la un magazin in Dacia si il stiau agentii ca pe un cal breaz

 • Pe vremuri era f. serios. si-a platit chiria la timp, n-a lasat datorii si a si fost promt la lucrari. Doru Mititelu , ca si caracter, nu este un om care sa traga tepe. N-a lasat datorii la spatiul de la Gara, a avut utilitatile platite la timp intotdeauna. Mai mult, mi-a montat geamurile la apartament. Marti am stabilit? Marti a fost acolo ! Apoi, a luat barul Soho din Copou si-i lasau pe cei de la TeleM sa -si faca clipurile in bar. L-am intrebat intr-o zi: percepeti ceva chirie pentru tot frecusul asta? Caci, totusi, TeleM incasa circa 50 lei de la fiecare „wannabe a star” si-l calareau pe Mititelu la bar mai tot timpul. -„Nu, nu-mi dau nimic.Un soi de publicitate, sa-i zicem”. Desi, ce publicitate? sa vezi pe vreunul ca se leagana in fata barului? Mare publicitate… Probabil, de la aceasta atitudine a sfarsit asa, ducandu-se in cap. Nu stiu ce i s-a intamplat de-au luat lucrurile o asa turnura…Dar el nu era asa.

 • Cristi,
  La Soho a furat la greu!!
  A lasat cu ochii i soare pe toti distribuitorii!
  Angajatii erau cu carte de munca si nu le-a platit niciun ban la buget.
  Un hot nemernic!

Adauga un comentariu