International

Un urs polar a fost avansat în grad de armata. Juno are gradul de caporal al Armatei Canadiene

Publicat: 27 nov. 2020
juno - ursul polar avansat în grad
Juno este ursul polar avansat în grad de armata din Canada

Un urs polar din Canada a fost avansat în grad de către armata canadiană. Juno a ajuns să aibă gradul de caporal onorific.

Armata canadiană a sărbătorit cea de-a cincea aniversare a unui iubit urs polar la grădina zoologică din Toronto, oferindu-i animalului o promovare la caporalul onorific.

Comandantul armatei s-a deplasat la grădina zoologică

Grădina zoologică a anunțat-o pe Brig. Gen. Conrad Mialkowski, comandantul diviziei a 4-a canadiene și a forței mixte centrale, că va vizita grădina zoologică pentru a- i acorda lui Juno ursul polar cu rangul de caporal onorific. Juno s-a născut în Ziua Amintirii, sărbătoarea canadiană pentru onorarea membrilor forțelor armate care au murit în exercițiul datoriei și a fost numit în cinstea debarcărilor canadiene pe plaja Juno în cel de-al doilea război mondial.

Ursul a fost numit anterior soldat onorific de armată, înainte de a fi ulterior promovat la caporal onorific.

„Suntem cu adevărat onorați că armata canadiană a promovat-o pe Juno la gradul caporalului, deoarece continuă să fie un ambasador remarcabil pentru omologii săi în sălbăticie”, a declarat Dolf DeJong, director al grădinii zoologice din Toronto, într-un comunicat de presă.

„Juno și ceilalți urși polari care trăiesc în grădina zoologică din Toronto joacă un rol integral în educarea oaspeților noștri despre impactul direct al schimbărilor climatice și pierderea gheții marine care afectează direct urșii polari în sălbăticie.”

Nu este primul caz de avansare în grad al unui animal

Armata, în istoria recentă, a avut multe animale în subordine. De la câini până la cai. Cazul ursului nu este singular în istoria umanităţii. De exemplu, în Primul Război Mondial, Stubby, un câine Pit Bul a fost avansat în grad și a primit numeroase distincţii militare. John Conroy, soldat în armata americană, a găsit întâmplător, în campusul Universităţii Yale, un câine ce părea a fi din rasa Pit Bull. L-a luat din milă şi l-a învăţat să mărşăluiască alături de ceilalţi soldaţi şi chiar să salute în poziţie regulamentară de drepţi. Când unitatea lui Conroy a fost trimisă să lupte în Franţa, Stubby a fost strecurat clandestin de către soldaţii americani la bordul navei „SS Minnesota„. Astfel, a ajuns să servească infanteriei 102, Divizia de Yankei. A luptat în tranşeele din Franţa, timp de 18 luni, şi a participat la 4 ofensive militare şi 17 bătălii.

Un alt aspect de precizat este faptul că forțele de ordine din întreaga lume au în dotare câini cu abilităţi speciale. De la mirosul de substanţe ilicite până la luptă corp la corp cu suspecţii, câinii au atribuţii care mai de care mai diverse. De exemplu, la Iași sunt mai mulţi câini poliţişti aflați în subordinea celor de la SAS. Câinii respectivi au fost invitaţi de onoare în platourile BZI LIVE. Aceştia au venit însoţiţi de stăpânii lor, luptători în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Iași. Așadar, vă invităm să urmăriți emisiunea BZI LIVE dând un click aici

Adauga un comentariu