International

Un ziar din California are o problemă cu sărutul din Albă ca Zăpada: «e demodat şi fără consimțământ» – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 mai 2021

Deja a ajuns să nu mai mire pe nimeni idei precum cea publicată într-un cotidian local din San Francisco, în care autorul se arată nemulțumit de o scenă din ”Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, petrecută în parcul de distracţii Disneyland din California, redeschis recent după aproape un an.

Parcul de distracţii Disneyland din California a rmodernizat scena în care prinţul o sărută pe Alba ca Zăpada pentru a o readuce la viaţă după ce a fost otrăvită de Regina cea geloasă pe frumuseţea ei…

Un cotidian local din San Francisco, avântat pe culmile progresismului și egalitarismului ce aduc aminte de dogmele comuniste, afirmă că scena nu ar fi trebuit păstrată întrucât e depăşită şi nici nu este un simbol al ”iubirii adevărate” pentru că fata nu şi-a dat consimţământul.

”Nu căzuserăm oare de acord asupra faptului că lipsa consimţământului în animaţiile de început ale Disney este o problemă serioasă? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e OK, atunci când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc?

E greu de înţeles de ce Disneyland din 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei”, scrie SFGate în recenzia sa.

Comentariile de pe rețelele de socializare au fost pe măsură.

”Deci prinţul ar fi trebuit să o lase în coşciugul ei de sticlă pentru eternitate”, scrie un utilizator altul.

”Deci ăsta e noul final: săraca Alba ca Zăpada nu s-a mai trezit din somnul cel de moarte, şi a răposat. Sfărşit. Cred că ştiu care e varianta traumatizantă”, a observat un altul.

”Pe bune, e doar un basm, nu e menit să fie real, iar copiii nu au nevoie să afle despre consimţământ decât cel puţin după 13 ani – e ridicol, lăsaţi copiii să copilărească”, conchide un alt utilizator.

Comentarii
Adauga un comentariu