Prima pagină » Titlurile zilei » Una dintre cele mai cunoscute afaceri din Iași a fost vândută. Toate gravidele și mămicile cumpărau perne și babynest-uri de la Iuliana Șoșu. ”Acum urmează primul meu concediu”

Una dintre cele mai cunoscute afaceri din Iași a fost vândută. Toate gravidele și mămicile cumpărau perne și babynest-uri de la Iuliana Șoșu. ”Acum urmează primul meu concediu”

05 ian. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Iuliana Șoșu, una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din Iași care producea perne și babynest-uri de aproape 6 ani, a vândut afacerea de succes. Spune că va investi banii într-o nouă afacere, care nu are legătură cu domeniul unde a muncit atâția ani. Gravidele și mămicile din Iași plăteau sute de lei pentru o singură comandă la Joli Bebe

Una dintre cele mai cunoscute afaceri de succes din Iași a fost vândută. Antreprenoarea Iuliana Șoșu, cea care a construit de la zero afacerea cu perne și produse textile pentru bebeluși, precum babynest-urile, nu mai este administratorul acestui business. Printr-o postare pe facebook a anunțat că de 3 zile nu mai deține această afacere care a avut succes în cei 6 ani de la înființare.

”Am vândut afacerea. Nu am cum să spun că mi-e ușor. Când mă uit la tot ce reprezintă acum «Perne gravide» și «Joli Bebe», la tot ce am clădit pornind de la o idee, la atelierul și oamenii de acolo, da, e normal să mi se facă dor. Sunt deja 3 zile de când am lăsat alți meșteri să continue povestea pernelor. Și știu sigur că o vor face cu multă pricepere! Închid acest capitol cu mulțumirea că am reușit să plămădesc și să cresc, așa cum m-am priceput eu, o poveste cu perne, o echipă, un atelier, o afacere care merge. Acum urmează primul meu concediu pe care nu l-am mai avut de 6 ani. Închei acum acest capitol pentru a putea scrie alte povești. Și da, o fac cu încredere în tot ceea ce urmează să fac”, a scris Iuliana Șoșu.

Iuliana Șoșu, antreprenoare Iași: ”Afacerea era pe plus când am vândut-o, chiar era cu o creștere de 100 la sută”

Antreprenoarea din Iași spune că vrea să înființeze o nouă afacere, dar într-un domeniu diferit față de ce a făcut în cei 6 ani în care a produs perne și babynest-uri. Afacerea vândută de Iuliana a fost pe profit în ultimii 3 ani și, dacă a început timid, s-a dezvoltat mai ales în plină pandemie de COVID-19.

”Eu o să îmi schimb domeniul de activitate. Nu o să mă angajez, ci o să deschid o afacere, dar în alt domeniu față de ceea ce am făcut 6 ani. Unul dintre furnizori este cel care a preluat afacerea Joli Bebe și face același lucru pe care îl făceam eu înainte de a renunța la ea. Am predat-o către acest furnizor. Decizia am luat-o din scurt, în luna decembrie anul trecut. Căutam pe cineva care să se ocupe din punct de vedere administrativ și în cele din urmă am găsit persoana potrivită. M-am gândit că am demonstrat ce voiam să demonstrez și trebuie să merg mai departe. Angajații, atelierul, rămân acolo. Afacerea era pe plus când am vândut-o, chiar era cu o creștere de 100 la sută”, mai spune Iuliana Șoșu.

În anul 2020, când toate firmele din domeniul textil au fost nevoite să se adapteze cerințelor pieței, a produs măști din bumbac.

Iuliana Șoșu a dezvoltat afacerea cu ajutorul banilor din programul Start-Up Nation

Afacerea valorează cel puțin 50.000 de euro, întrucât o parte din banii investiți la debutul afacerii, 40.000 de euro, au fost obținuți prin programul Start-Up Nation. Programul este unul de succes în Iași, în această perioadă fiind virate în conturile beneficiarilor plățile restante pentru proiectele din 2018-2019.

Potrivit Agenției pentru IMM-uri, până în prezent au fost virați în conturile beneficiarilor din Iași 12 milioane de lei, din cele 52 plătite la nivelul Regiunii de Nord-Est. Oamenii de afaceri din Iași s-au dezvoltat cu alți 18.540.686 de lei de la stat, bani obținuți în perioada 2018-2019. Fiecare beneficiar din Iași a investit 44.000 de euro în afacere, fiind încheiate 411 contracte. În anul 2021 nu a fost lansat programul din cauza lipsei fondurilor, prima sesiune de depunere fiind în anul 2017. Proiectele eligibile la finanțare sunt în domenii precum IT, producție, confecții sau comerț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`