Arheologie

Unde au apărut primii oameni moderni? Rezultatul e surprinzător

Publicat: 30 oct. 2019
Unde au apărut primii oameni moderni?
Unde au apărut primii oameni moderni?

Unde au apărut primii oameni moderni? Rezultatul e surprinzător. Un studiu recent arata ca primii oameni moderni se trag din Botswana. Primii strămoși ai Homo Sapiens au apărut la sud de bazinul râului Zâmbezi, zonă care include nordul Botswanei.

Examinarea arata ca strămoşii oamenilor moderni au prosperat mp de 70.000 de ani în această regiune. Aceştia au fost forţaţi de schimbările climatice să migreze afară din Africa.

Existau dovezi care sugerau să oamenii moderni provind din Estul Africii. Noile probe arată că oamenii provin din sudul Africii, unde se află Botswana.

Unde au apărut primii oameni moderni?

„Se știe de ceva vreme că oamenii moderni au apărut în Africa acum 200.000 de ani. Ce s-a dezbătut intens a fost locul de proveniență și felul în care s-au dispersat strămoșii noștri”, a spus Vanessa Hayes, cercetător principal al studiului.

„Am reușit să stabilim cu precizie care este zona de unde credem că provin oamenii moderni”, a adăugat ea.

Pentru a aflat mai multe despre primii 100.000 de ani de existență ai oamenilor, cercetătorii au folosit mostre ADN pentru a reconstrui trecutul.

Au lucrat cu comunități locale din Namibia și Africa de Sud și au colectat mostre de sânge.

Oamenii de știință au studiat și zona rezultată, analizând fosilele și istoricul geologic. Aceştia au descoperit că aici se afla cel mai mare sistem de lacuri din Africa.

În urmă cu 200.000 de ani, aceste lacuri au început să sece. Zona rezultată a dat naștere unui mediu stabil, capabil să ofere tot pentru ca viața să prospere. După 70.000 de ani, schimbările au dat naștere migrațiilor.

„Primii imigranți au mers către nod, al doilea val a mers către sud-vest. O altă parte a populației a rămas pe loc până în ziua de astăzi”, spune Hayes.

Adauga un comentariu