Prima pagină » Business în România » Unde găsești în București cele mai ieftine apartamente

Unde găsești în București cele mai ieftine apartamente

15 mai 2024, 10:13,
BZI.ro, în Business în România

Sunt câteva cartiere în București unde găsești cele mai ieftine apartamente. Chiar dacă piața de profil din România a crescut prețul mediu per metru pătrat. Vă prezentăm un top al acestor cartiere.

Trebuie să vă aducem aminte faptul că Bucureștiul se află pe locul 5 în topul celor mai scumpe imobile din România fiind devansat de Cluj-Napoca, Brașov, Craiova și Constanța.

Cele mai ieftine apartamente din București

Conform unor statistici făcute recent sunt câteva cartiere în București unde se vând cele mai ieftine apartamente. Potrivit unei analize realizate de Economica.net pe baza datelor de pe portalul Anunțul.ro, în aprilie 2024, prețurile medii solicitate de proprietarii de apartamente cu două camere din București au înregistrat o creștere față de aceeași perioadă a anului anterior.

În majoritatea cartierelor din București, apartamentele cu două camere au fost vândute la prețuri mai mari în luna precedentă comparativ cu acum un an, conform informațiilor furnizate de Anunțul.ro și analizate de către Economica.net. Doar într-un singur cartier, Berceni-Giurgiului, prețul mediu solicitat de proprietari a rămas sub 70.000 de euro, situându-se în jurul sumei de 67.000 de euro, înregistrând o creștere de 10% față de anul precedent.

Celelalte cartiere din București unde se găsesc apartamente cu două camere la prețuri mai accesibile sunt Drumul-Taberei Ghencea, Pantelimon, Rahova-Sebastian, Colentina-Obor și Titan-Dristor. În aceste zone, prețurile medii cerute de proprietari nu depășesc 80.000 de euro.

Singurul cartier în care prețurile au înregistrat o ușoară scădere față de aprilie anul trecut este Pantelimon, cu o reducere de 2%. În celelalte zone menționate, creșterile au fost de maximum 10%.

În primul trimestru al acestui an, prețul mediu al apartamentelor din București a fost de 1.578 euro/mp util, conform unei analize realizate de Imobiliare.ro, înregistrând o creștere de 2,3% în ultimele trei luni. Deși nu cu mult, Constanța și Craiova au depășit prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor din București. Cele mai ridicate prețuri se înregistrează în Cluj-Napoca și Brașov.

Chiriile sunt în creștere în toate orașele

Potrivit unei analize realizate de platforma Storia, lansată de OLX, chiriile solicitate de proprietarii de apartamente în principalele orașe au înregistrat o creștere în luna aprilie față de perioada similară din 2023, cu o medie de 15%. În comparație cu lună martie 2024, chiriile au scăzut cu aproximativ 3%.

În București, piața imobiliară a înregistrat creșteri semnificative în chirii. Astfel, ochiria medie pentru garsoniere a fost de 348 de euro, în creștere cu 13% față de aprilie 2023. Pentru apartamentele cu două camere, media a fost de 543 de euro, în creștere cu 12%, iar pentru cele cu trei camere, chiriile au crescut cu 11%, având o valoare medie de 767 de euro.

Sectorul 1 se evidențiază prin cele mai mari prețuri de închiriere, înregistrând o medie de aproximativ 757 de euro, în timp ce Sectorul 4 rămâne cel mai accesibil, cu chiriile de 458 euro.

În ceea ce privește evoluția chiriilor pe sectoare, Sectorul 6 a înregistrat cea mai mare creștere de preț comparativ cu anul anterior (+24%), urmat de Sectorul 2 (+23%). În Sectoarele 3 și 5, creșterea a fost de 16%, în timp ce cele mai mici creșteri s-au înregistrat în Sectorul 1 (+6%) și în Sectorul 4 (+12%), conform datelor furnizate de piața imobiliară. Așadar, în aceste cartiere din București se găsesc cele mai ieftine apartamente, atât de închiriat cât și de cumpărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024