Sanatate

Unguent pentru neuropatia periferică. Cum să reduci rapid simptomele provocate de afecțiune?

Publicat: 02 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unguent pentru neuropatia periferică. Cum să reduci rapid simptomele provocate de afecțiune
Scopul vindecării polineuropatiei este de a trata boala de bază

Acest material descrie modul de tratament și ce unguent să folosești pentru neuropatia periferică. În prezent, nu există tratamente cunoscute pentru neuropatia periferică. Cu toate acestea, acest articol descrie cum să faceți față simptomelor neuropatiei periferice și oferă sfaturi despre cum să calmați simptomele.

Dacă ați fost diagnosticat cu neuropatie periferică, este posibil să nu simțiți rănile ușoare. Astfel, asigurați-vă că vă verificați regulat pielea pentru tăieturi, arsuri și zgârieturi. De asemenea, este important să mențineți un stil de viață sănătos. Încercați să faceți exerciții fizice în mod regulat, renunțați la fumat, dacă fumați și mâncați alimente sănătoase.

Unguent pentru neuropatia periferică. Cum să tratezi deranjul provocat de boală?

Scopul vindecării polineuropatiei este de a trata boala de bază și de a minimiza simptomele. În cazul în care testele de laborator și alte investigații sugerează că boala de bază nu este prezentă, medicul poate recomanda o abordare de așteptare pentru a vedea dacă există o reducere independentă a simptomelor neuropatiei. În cazul în care există o expunere la toxine sau la alcool, medicul va recomanda evitarea acestor substanțe.

Medicamentele utilizate pentru a ameliora durerea polineuropatiei includ analgezicele, cum ar fi paracetamolul sau din grupul AINS, acestea reduc durerea. Medicamentele care conțin opioide, cum ar fi tramadolul (Conzip, Ultram ER și altele) sau oxicodona (Oxycontin, Roxicodona și altele) pot duce la dependență, astfel încât aceste medicamente sunt de obicei prescrise doar atunci când alte tratamente nu au niciun efect.

Medicamentele precum gabapentina (Gralise, Neurontin) și pregabalina (Lyrica), care au fost sintetizate pentru a trata epilepsia, pot reduce semnificativ durerea în neuropatie. Efectele secundare ale acestor medicamente pot include somnolență și amețeli.

Ce cremă să folosești pentru a simți o ușurare rapidă?

Capsaicina este o cremă care conține această substanță (care se găsește în mod natural în ardeii iuți) poate fi utilizată pentru a oferi o oarecare ușurare a simptomelor neuropatiei. Dar nu toți pacienții pot tolera efectele cremelor cu capsaicină, deoarece capsaicina este iritantă pentru piele. Unele antidepresive precum triciclice, doxepina și nortriptilina, pot fi utilizate pentru a reduce durerea neuropatiei prin efecte asupra sistemului nervos central.

Pe lângă medicamente, pot fi folosite și alte terapii. Miostimularea poate restabili un anumit grad de conducere a impulsului nervos către mușchi. În caz de slăbiciune musculară, exercițiile fizice vor îmbunătăți forța și tonusul muscular.

Exercițiile fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos de trei ori pe săptămână, pot reduce durerea provocată de neuropatie, pot îmbunătăți forța musculară și pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Gimnastica, cum ar fi yoga, poate fi, de asemenea, destul de eficientă.

Sfaturi pentru pacienții cu polineuropatie

Este important să aveți grijă de picioarele dumneavoastră, mai ales dacă aveți diabet. Picioarele trebuie verificate zilnic pentru a se vedea dacă apăr erupții cutanate sau tăieturi. Ar trebui purtate șosete moi, largi, din bumbac și pantofi comozi.

Trebuie să știți că fumatul poate afecta circulația sângelui la nivelul extremităților, crescând riscul de probleme la picioare și alte complicații ale neuropatiei. O dietă sănătoasă este deosebit de importantă pentru a se asigura că pacientul primește vitaminele și mineralele necesare.

Un unguent pentru neuropatia periferică va fi de mare ajutor dacă veți reuși să ameliorați consumul de alcool. Alcoolul poate înrăutăți simptomele polineuropatiei. Monitorizarea nivelului de glucoză din sânge în prezența diabetului zaharat va menține sub control nivelul de glucoză din sânge și poate contribui la îmbunătățirea evoluției neuropatiei.

Adauga un comentariu