Actualitate

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă Galaţi a fost mutată la Timişoara! Situaţie critică a îmbolnăvirilor cu COVI-19

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unitatea mobilă de Terapie Intensivă Galaţi a fost mutată la Timişoara Situaţie critică a îmbolnăvirilor cu COVI-19
Unitatea mobilă de Terapie Intensivă Galaţi a fost mutată la Timişoara

Situaţie critică a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în vestul ţării. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă Galaţi a fost mutată la Timişoara. Decizia a venit în contextul în care numărul de cazuri grave de îmbolnăvire cu COVID-19 creşte simţitor.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă Galaţi a fost mutată la Timişoara

Situaţie critică în vestul ţării după ce numărul de cazuri grave au crescut simţitor. În urma acestei creşteri, unitatea de Terapie Intensivă Mobila Galaţi a fost mutată în Timişoara. Unitatea de Terapie Intensivă care fusese mutată în urma doar cu o lună la Galaţi, va ajunge la Timişoara. Vorbim de faptul că în Timişoara ajung cazuri grave din toată regiunea mai sus amintită. Oraşul Timişoara are doar 15 locuri de terapie intensivă care sunt destinate celor care suferă complicaţii din cauza infectării cu coronavirus.

S-a decis mutarea unităţii după ce numărul de cazuri de Terapie Intensivă a crescut

Situaţia nu este tocmai roz în Timişoara, Prefectura Galaţi a anunţat faptul că decizia a fost luată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei după o analiză a lucrurilor care se întâmplă în Timişoara. Raportul arată faptul că în oraşul amintit mai sus există o creştere consistentă, iar Terapia Intensivă este supraaglomerata. Terapia Intensivă de la Galaţi va ajunge de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf Apostol Andrei” Galaţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

În urmă cu o lună, aceleaşi autorităţi luase decizia de a instala o unitate mobilă de Terapie Intensivă la Galaţi după ce în zona se raportase o creştere considerabilă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Totuşi, de o săptămână, în Galaţi, numărul persoanelor diagnostitcate cu COVID-19 este în scădere.

Cum se prezintă situaţia la Iaşi

La Iaşi, există deja două focare de infectare cu COVID-19. Se întâmplă în două localităţi din judeţ, în speţă, Bivolari şi Răducăneni. Autorităţile au luat măsura de carantinare a zonelor mai sus amintite după ce în cele două unităţi au fost depistate un număr total de 43 de persoane pozitive cu COVID-19.

În altă ordine de idei, controversatul preşedinte PSD Iaşi, Maricel Popa, bate pasul pe loc în legătură cu Spitalul Mobil de la Leţcani. Ieşind cu un anunţ, în martie 2020, prin care susţinea că se va achiziţiona un Spital Mobil COVID-19 la Leţcani, Maricel Popa s-a făcut de râs pentru că după luni întregi de aşteptare, Spitalul Mobil COVID de la Leţcani a devenit doar o iluzie. Totuşi, că penibilitatea să fie şi mai mare, Măricel Popa a dat vina pe absolut toate persoanele, mai puţin pe el.

Adauga un comentariu