Razboi în Ucraina

Uniunea Europeană ar trebui să interzică exportul de gaze din Rusia

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uniunea Europeană ar trebui să interzică exportul de gaze din Rusia
UE este dependentă de gazele din Rusia

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare interzicerea importurilor de gaze din Rusia, a declarat ministrul german al apărării Christine Lambrecht. Declarațiile vin în contextul în care Rusia este acuzată de mai multe atrocități. Forțele armatei rusești ar fi ucis civili în mai multe orașe din Ucraina.

Oricum Rusia a închis un gazoduct care alimenta Germania cu gaze naturale. Decizia oficialilor de la Moscova a venit în contextul în care Vladimir Putin a cerut plata gazelor în ruble rusești.

Uniunea Europeană trebuie să interzică gazul rusesc

Declaraţiile făcute de ministrul german al apărării, cele precum că Uniunea Europeană trebuie să interzică gazul rusesc vin în contextul în care în orașul ucrainean Bucha, armata rusească a făcut atrocități. Vorbind cu postul public german ARD, Lambrecht a spus: „Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”. Cancelarul german Olaf Scholz a mai spus că Putin și susținătorii săi vor „simți consecințele” acțiunilor lor.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazul european, fapt care a făcut până acum Germania și alte națiuni europene să fie reticente în a extinde sancțiunile pentru a-și viza sectorul energetic.

Rusia a afirmat de la începutul războiului că Uniunea Europeană nu este singura regiune importantă pentru Moscova. Vă aducem aminte faptul că Rusia a semnat un contract pe 30 de ani de livrare de gaze naturale cu China, iar India cumpără cantități impresionante de petrol din Rusia.

În altă ordine de idei, vineri în India, oficialitățile au avut o întâlnire cu miniştrii de Externe din Marea Britanie și Rusia.

Masacrul făcut de ruși în Ucraina

Pe măsură ce forțele Moscovei se retrag din zonele din apropierea Kievului, dovezile uciderilor de civili cresc. Reporterii din orașul Bucha, în afara Kievului, au găsit cel puțin 20 de cadavre împrăștiate pe străzi. Ministrul de externe al Ucrainei a acuzat trupele ruse de „masacrul deliberat” în orașul Bucha, lângă Kiev.

Germania condamnă o „crimă de război teribilă”. Președintele Franței Macron spune că imaginile de la fața locului sunt „insuportabile”. Premierul Marii Britanii spune că „atacuri disprețuitoare” sunt dovezi ale crimelor de război. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken descrie scenele cu cadavre de pe stradă drept „un pumn în intestin”. Într-o declarație, ministerul rus al apărării a negat că vreun civil ar fi fost rănit de forțele ruse în Bucha.

Ei numesc fotografiile din oraș „o altă producție a regimului de la Kiev pentru presă occidentală”
Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, a cerut o anchetă independentă asupra presupuselor crime din Bucha – orașul de lângă Kiev unde au fost găsite cadavre aruncate pe un drum.

În încheiere vom vedea dacă Uniunea Europeană chiar va renunța la gazele din Rusia, mai ales în contextul în care în aceste momente nu sunt date care să arate că europenii ar putea face față fără acestea.

Adauga un comentariu