Eveniment-Social

Uniunea Teatrală din România lansează un apel special către Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Publicat: 30 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uniunea Teatrală din România lansează un apel special către Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași
Uniunea Teatrală din România anunță că ediția a 29-a a Concursului de dramaturgie "Cea mai bună piesă românească a anului" primește piese de teatru pentru înscrierea în competiție până la data de 12 februarie 2021. Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași lansează competiția pentru cei interesați din domeniu

Uniunea Teatrală din România face un apel către Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași! Este vorba de ediția a 29-a a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”. Astfel, inclusiv cei interesați din Capitala Moldovei pot trimite piese de teatru pentru înscrierea în competiție până la data de 12 februarie 2021. Naționalul ieșean a transmis detalii celor interesați din domeniu

Apel interesant venit la Iași de la Uniunea Teatrală din România (UNITER). Acesta este către Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași. În prim-plan este ediția a 29-a a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”. Aici sunt primite piese de teatru pentru înscrierea în competiție până la data de 12 februarie 2021. Astfel, și Teatrul Național din Iași lansează competiția pentru cei interesați din domeniu ce activează pe plan local.

Concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2020”

Aici, Uniunea Teatrală din România anunță faptul că în acest concurs sunt acceptate numai texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate. Nu se primesc în concurs dramatizări. Textele pieselor nu se primesc în format tipărit și nu se înapoiază după finalizarea concursului. Înscrierea pieselor se va face astfel: textul piesei se va trimite redactat în format word sau pdf prin e-mail, la adresa: [email protected]. Numele autorului trebuie să fie secret, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei, ci va fi înlocuit cu un motto, înscris lângă titlul piesei.

Prin poștă, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2-4, București 010305, autorul va trimite un plic închis în care vor fi înscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresa, telefon, e-mail. Pe plic, se va menționa: „Pentru concursul «Cea mai bună piesă românească a anului 2020» și motto-ul din pagina de titlu a piesei transmisă prin e-mail. Cele două trimiteri trebuie să respecte data limita de înscriere – 12 februarie 2021.

Câștigătorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2021, iar piesa învingătoare va fi publicată într-un volum publicat de Editura Unitex a Uniunii

De precizat faptul că persoana care va câștiga concursul va fi premiată pe scena Galei Premiilor UNITER 2021, iar piesa laureată va fi publicată într-un volum publicat de Editura Unitex a Uniunii Teatrale din România. În funcție de evoluția evenimentelor sanitare, UNITER va face publice toate informațiile legate de eventuale schimbări privind organizarea și desfășurarea Concursului de dramaturgie. De reamintit că, în toamna lui 2020 (septembrie) Pușa Darie (TNI Iași) a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru „Mama” din spectacolul „Dansul Delhi” de Ivan Vîrîpaev, regia Radu Afrim și pusă în scenă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Asta în cadrul celei de-a 28-a Gale a premiilor Uniunii Teatrale din România. Pentru acest premiu, au mai fost nominalizate actrițele Elena Popa, pentru rolurile din spectacolul „Dragonul de aur” de Roland Schimmelfenning, regia Catinca Drăgănescu la Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe; Alina Rotaru, pentru rolul „Madame de Tourvel” din spectacolul „Legături primejdioase” de Christopher Hampton, după romanul lui „Choderlos de Laclos”, regia Cristi Juncu la Teatrul „Mic” București.

Adauga un comentariu