Eveniment-Social

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi organizează o nouă sesiune de admitere în septembrie! Câte locuri sunt libere

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi organizează o nouă sesiune de admitere în septembrie Câte locuri sunt libere
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Începând de luni, 7 septembrie 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, la facultățile unde au rămas locuri disponibile după admiterea din iulie, o nouă sesiune de înscrieri la admiterea la studii de licență și master.

O nouă sesiune de admitere în septembrie, organizată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

În total, pentru studiile de licență vor fi scoase la concurs 1629 de locuri: 1529 de locuri pentru candidații români (210 locuri la buget și 1319 locuri la taxă), 19 locuri la buget pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, 2 locuri la buget pentru candidații etnici romi și 100 de locuri pentru candidații români de pretutindeni (75 de locuri la buget fără bursă și 25 de locuri la taxă).

Pentru admiterea la studii de master, 13 facultăți din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1041 de locuri: 929 de locuri pentru candidații români (188 de locuri la buget și 741 de locuri la taxă), 112 locuri pentru candidații români de pretutindeni (6 locuri la buget, cu bursă, 73 de locuri la buget, fără bursă și 33 de locuri cu taxă).

O noutate a acestei sesiuni de admitere o reprezintă oportunitatea oferită candidaților de a se înscrie la una dintre cele 5 specializări din cadrul masteratului didactic: biologie, educaţie fizică şi sport, fizică, geografie, teologie ortodoxă. Pentru masteratul didactic sunt scoase la concurs 50 de locuri, la buget, fiind organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă. Programul se adresează absolvenţilor cu diplomă de licenţă care doresc să se orienteze către cariera didactică. Absolvenţii cu diplomă de licenţă se pot înscrie la masterul didactic din acelaşi domeniu fundamental, corespunzător specializării dobândite prin studiile de licenţă.

La Facultatea de Drept (studii de licență), Facultatea de Educație Fizică și Sport (studii de licență și master) și Facultatea de Informatică (studii de licență și master) nu se organizează admitere în această sesiunea, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea din iulie.

Condiţiile de admitere, lista completă a specializărilor şi alte informaţii privind admiterea din sesiunea septembrie 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot fi găsite AICI!

USAMV Iași demarează precazarea online a studenților

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a anunțat startul precazărilor online pentru studenții aflați la studii de licență. Așadar, începând de astăzi, 1 septembrie și până pe data de 9 septembrie toți studenții USAMV care nu au domiciliu în municipiul Iași pot intra pe platforma special creată pentru precazarea online, la adresa:  http://cazare.uaiasi.ro/

Astfel, au dreptul la cazare, în cele cinci cămine studențești administrate de către USAMV, toți studenții de la ciclul de licență, fie că sunt la buget sau taxă, în funcţie de rezultatele obţinute în anul precedent.

Totodată, persoanele care au hotărât să studieze la masterat au drept la cazare în limita locurilor rămase disponibile. Precazarea online s-a dovedit a fi o soluție viabilă de care s-au bucurat studenții USAMV, de trei ani în urmă, datorită gradului de transparență ridicat și a modalității mai rapide de repartizare a studenților în cămine.

Universitatea are în administrație circa 1700 locuri de cazare aflate în cele cinci cămine studențești. În altă ordine de idei, un aspect important este acela că USAMV reușește să ofere cazare tuturor studenților aflați în primul an de studii, la buget sau la taxă, fie că au fost admiși în sesiunea din vară sau vor fi admiși în cea din toamnă.

”Ținând cont de contextul epidemiologic din acest an, studenții vor fi cazați câte doi în cameră, iar tarifele de cazare vor varia în funcție de confortul din cămin pentru studenții bugetați”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale.

Adauga un comentariu