Sport

Universitatea Craiova a donat un aparat pentru tratamentul cu plasmă

Publicat: 02 mai 2020

Bolnavii de COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova vor putea fi trataţi cu plasmă, după ce echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar. Primii donatori ar putea fi o parte din pacienţii vindecați, transmite Mediafax.

Bolnavii de COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova vor putea fi trataţi cu plasmă, după ce echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar. Tratamentul va putea începe după ce unitatea medicală va obţine acreditarea.

„Ne ajută să îndeplinim condiţiile pentru a putea acredita Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului. Putem trece la stadiul doi, care este tratamentul bolnavilor”, a spus Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

Pentru a face rost de bani, fotbaliştii Universităţii Craiova şi suporterii din Peluza Nord au susţinut, la finalul lunii martie, un meci FIFA 2020. Spectatorii au cumpărat bilete online, preţul unui bilet fiind între 1 leu şi 500 de euro.

„Puţin cu puţin face mult şi asta este foarte important, pentru că este nevoie să combatem acest virus cât mai repede şi să revenim la viaţa normală”, a declarat Mihai Roman, fotbalist la Universitatea Craiova.

Plasma folosită pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 va fi recoltată de la donatori care s-au vindecat de această boală.

Adauga un comentariu