Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Cuza din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași este autorizată să implementeze Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer

Ministerul Educației și Cercetării a oferit autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Facultatea de Informatică va coordona noul Centru printr-un colectiv format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT). Noua entitate funcționează în cadrul Facultății de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare. Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer are misiunea de a stimula inovarea și transferul tehnologic în scopul valorificării rezultatelor cercetării prin introducerea acestora în circuitul economic sub formă de produse și servicii inovative.

Domenii de specializare inteligentă sunt vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza”

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza” sunt: „Tehnologii informaționale și de comunicări” (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente și metode pentru dezvoltarea de software) și „Securitatea informatică a infrastructurilor și serviciilor”. Centrul își propune diversificarea continuă a domeniilor abordate, în funcție de specialiștii pe care îi va recruta în viitor. Oferta de servicii ale Centrului iTransfer cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, consultanță IT, organizarea de traininguri profesionale/executive, de conferințe/workshop-uri cu specific IT sau tutoriat Start-up/Spin-off.

Centrul de la Facultatea de Informatică este o structură ce are ca scop abordarea în mod direct a nevoilor mediului academic pentru servicii de promovare, de aducere pe piață a rezultatelor cercetării și intermedierea transferurilor tehnologice

Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer este o structură ce are ca scop abordarea în mod direct atât a nevoilor mediului academic pentru servicii de promovare, de aducere pe piață a rezultatelor cercetării și intermedierea transferurilor tehnologice, cât și a nevoilor întreprinderilor pentru servicii de consultanță privind implementarea de soluții inovatoare. Centrul iTransfer sprijină, de asemenea, și inițiativele antreprenoriale ale studenților de nivel Licență, Master, Doctorat în direcția dezvoltării de produse noi, alături de personalul academic din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Director al Centrului este prof. univ. dr. Lenuța Alboaie, prodecan al Facultății de Informatică din cadrul UAIC din Iași.

Centrul este rezultatul proiectului cu titlul „Dezvoltare experimentală în parteneriat public-privat pentru crearea de platforme cloud autohtone cu caracteristici avansate de protecție a datelor”

Obiectivele Centrului de la Universitatea „Cuza” sunt: stimularea inovării și transferului tehnologic, dezvoltarea parteneriatelor naționale/internaționale între organizații europene, unități cu profil CDI și IMM-uri din România. Și orientarea temelor de cercetare științifică ale personalului academic spre domeniile/subdomeniile vizate de programele naționale și internaționale și către nevoile concrete ale mediului socio-economic, respectiv formarea unei generații deschise către mediul științific european și internațional, în spiritul inovării și dezvoltării tehnologice mai sunt avute în vedere. Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer este rezultatul proiectului cu titlul „Dezvoltare experimentală în parteneriat public-privat pentru crearea de platforme cloud autohtone cu caracteristici avansate de protecție a datelor”, acronim PrivateSky, proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, desfășurat în cadrul Facultății de Informatică a Universității „Cuza”.

Adauga un comentariu