Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași găzduiește dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație”

Publicat: 15 apr. 2021
Aula Magna
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași va găzdui vineri, 16 aprilie 2021, începând cu ora 12:00, în Aula Magna "Mihai Eminescu", dezbaterea "Virusarea legitimității în post-democrație", organizată de Grupul editorial "Universul Juridic", în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității "Cuza"

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are loc vineri, 16 aprilie 2021, începând cu ora 12:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație”, organizată de Grupul editorial „Universul Juridic”, în parteneriat cu Facultatea de Drept de la „Cuza”. În cadrul dezbaterii va avea loc lansarea lucrării „Adevărul – în căutare de minister”, semnată de avocatul Florentin Tuca

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași va găzdui vineri, 16 aprilie 2021, începând cu ora 12:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație”, organizată de Grupul editorial „Universul Juridic”, în parteneriat cu Facultatea de Drept a UAIC. În cadrul dezbaterii va avea loc lansarea lucrării „Adevărul – în căutare de minister”, semnată de avocatul Florentin Tuca, managing partner al Casei de avocatură „Tuca Zbârcea&Asociații din București”. La eveniment vor participa, alături de avocatul Florentin Tuca, prof. univ. dr. Tudorel Toader – rectorul Universității „Cuza”, conf. univ. dr. Ioana Maria Costea – decanul Facultății de Drept și lect. univ. dr. Nicolae Horia Țiț – directorul Institutului Național Pentru Pregătirea Avocaților Iași.

Dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație” va fi transmisă live pe canalul de YouTube al UAIC

Ținând cont de restricțiile acestei perioade și de numărul limitat de persoane care pot participa, accesul la eveniment se va face exclusiv pe bază de invitație. Dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație” va fi transmisă live pe canalul de YouTube al UAIC, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe Facebook. Florentin Tuca a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Suceava și a absolvit, în 1993, Facultatea de Drept a Universității din București. Și-a susținut în 2007 doctoratul în drept cu o teză despre parteneriatul public-privat. A fost timp de trei ani asistent universitar la Facultatea de Drept.

În anul 2012, Florentin Tuca a fost desemnat „European Managing Partner of the Year” de publicația londoneză „The Lawyer”

În prezent este avocat coordonator al societății „Tuca Zbârcea&Asociații”, având o experiență profesională de peste 20 de ani. În calitate de consultant/expert, a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc.). A publicat articole și lucrări în domeniul juridic și a participat ca lector la conferințe interne și internaționale. În anul 2012 a fost desemnat „European Managing Partner of the Year” de publicația londoneză „The Lawyer”. Din 2010, este editor colaborator al revistei „Dilema Veche” și al platformei Contributors.ro, publicând articole de interes pentru societatea civilă. A participat în calitate de lector la diverse conferințe organizate de instituții private. Începând din 2013 organizează în cadrul casei de avocatură „Tuca Zbârcea & Asociații” o serie de conferințe având ca invitați nume marcante ale culturii românești.

Comentarii
Adauga un comentariu