Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași, reper pentru noua clasificare a învățământului superior din România

Publicat: 12 nov. 2019

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, într-un proiect național de pilotare. Acesta este legat de realizarea noilor criterii de ierarhizare academică, pe plan național. Totul sub coordonarea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Partener este și Ministerului Educației Naționale, exact pe acest areal. Anunțul a fost făcut de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector la „Cuza”.

„Cuza”, model de transparență universitară și administrativă

Anunțul a fost făcut, în exclusivitate, de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorectorul în relația cu studenții și cu mediul de afaceri de la Universitatea „Cuza”. Totul în emisiunea BZI LIVE. De precizat că universitarul este și membru marcant în Consiliul Național de Finanțare a Învățământului Superior.

„Da, noi facem parte din acest proiect pilot ce vizează noua ierarhizare a universităților din România. Am fost aleși pentru că am dovedit transparență și echilibru în tot ceea ce înseamnă date raportate la nivel național. Asta atât ca număr de studenți fizici, articole ISI sau felul în care funcționează zona administrativă a Universității noastre”, a reliefat prorectorul Onofrei.

Transformări radicale

În acest context, Universitatea „Cuza” este cea de la care se vor face reperele pentru noul top academic.

„Da, noi ne-am asumat și un mare risc când am acceptat acest lucru. Nu a fost ceva impus, ci un lucru pe care noi am decis să-l facem. Principiul de bază este tocmai acela de a renunța la raportări fictive, între studenți fizici și cei echivalenți, care nu e același lucru! Acum suntem în plină analiză și sperăm că la final vor fi concluzii pertinente și exigente”, concluzionează prorectorul Onofrei.loading...

Adauga un comentariu