Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” oferă 40 de mii de lei cercetătorilor cu proiectele cele mai interesante

Publicat: 20 mart. 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a lansat, pe 16 martie 2020, o nouă ediție a competiției ce oferă granturi. Unul are o valoare maximă de 40 de mii de lei și este oferit tinerilor cercetători.

„Conform Hotărârii Consiliului de Administrație, respectiv a Biroului Executiv al Consiliului de Administrație, Universitarea «Cuza» acordă anual, din venituri proprii, pe bază compețională, un număr de zece granturi. Finanțarea maximă pentru un grant este de 40 de mii de lei. Durata unui grant este de 24 de luni. În prima competiție, organizată tot anul acesta și în perioada 3 – 21 februarie, a mai avut loc o altă solicitare a instituției pentru a oferi granturi. Au fost depuse șase dosare dintre care patru au fost declarate eligibile”, arată cei de la „Cuza”.

La competiție pot participa tinerii cercetători care, la momentul lansării competiției, au vârsta de maximum 35 ani, au titlul de doctori și dețin, de minimum trei ani, un contract de muncă valid cu Universitatea. Ei pot veni cu idei pentru dezvoltarea științifică și de cercetare din domeniile pe care le are facultatea din care fac parte. Un atu este reprezentat de rezultate academice, publicare de volume sau articole, respectiv de proiecte în cercetare derulate deja cu succes. Evaluarea propunerilor se va face între 13 aprilie și 6 mai. Comunicarea rezultatelor preliminare va fi pe 7 mai. Publicarea rezultatelor finale va fi pe 15 mai, contractarea între 18-29 mai, iar începerea activităților pe proiect pe 1 iunie.

Adauga un comentariu