Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a repartizat cifra de școlarizare pentru studii universitare de licență, în anul academic 2020-2021

Publicat: 06 iun. 2020
ALT=
Situația finală a înscrierilor la UMF Iași: concurență de 4,22/loc bugetat la Medicină

Universitatea de Medicină și Farmacie – UMF „Grigore T. Popa” Iași a făcut repartizarea cifrei de școlarizare pentru studii universitare de licență în anul universitar 2020-2021. Instituția de învățământ superior medical are un număr de 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei. Studenții internaționali au la dispoziție 565 de locuri pe cont propriu valutar

Cifra de școlarizare pentru studii universitare de licență, în anul academic 2020-2021, a fost repartizată la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași. Un număr de 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei sunt la Universitatea de Medicină din Iași. Tinerii din străinătate care vor să urmeze cursurile unei facultăți din cadrul instituției de învățământ medical au la dispoziție 565 de locuri pe cont propriu valutar.

Repartizarea cifrei de școlarizare pentru studii universitare de licență, la Universitatea de Medicină din Iași

Pe lângă cele 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei, Universitatea de Medicină din Iași are repartizate și 19 locuri pentru candidații care au absolvit licee din mediul rural: 2 la Medicină, 4 la Asistență Medicală Generală, 2 la Nutriție și Dietetică, 2 la Medicină Dentară, 5 la Tehnică Dentară, Urmează 2 la Asistență de Profilaxie Stomatologică, 2 la Farmacie, 10 locuri absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială. Aici sunt: 1 la Medicină, 1 la Asistență Medicală Generală, 1 la Nutriție și Dietetică, 1 la Medicină Dentară, 1 la Tehnică Dentară, 1 la Asistență de Profilaxie Stomatologică, 2 la Farmacie, 1 la Bioinginerie, 1 la specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare).

În completare, 3 locuri sunt pentru rromi (1 la Medicină, 1 la Asistență Medicală Generală, 1 la Tehnică Dentară). Sunt și 34 de locuri pentru românii de pretutindeni (2 la Medicină, 2 la Medicină Dentară, 20 la Farmacie, 5 la Bioinginerie, 5 la Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare).

La Universitatea de Medicină din Iași, studenții internaționali au la dispoziție 610 locuri pe cont propriu valutar

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, pentru studenții internaționali, are la dispoziție 610 locuri pe cont propriu valutar. La Facultatea de Medicină, specializarea Medicină sunt 299 locuri fără taxă și 200 locuri cu taxă, specializarea Asistență Medicală Generală are 56 locuri fără taxă și 131 locuri cu taxă, la sprecializarea Nutriție și Dietetică sunt 11 locuri fără taxă și 34 locuri cu taxă. La Medicină Dentară sunt 85 locuri fără taxă și 74 locuri cu taxă, specializarea Tehnică Dentară are 30 locuri fără taxă și 41 locuri cu taxă, specializarea Asistență de Profilaxie Stomatologică are 9 locuri fără taxă și 14 locuri cu taxă. La Facultatea de Farmacie, specializarea Farmacie sunt 98 locuri fără taxă și 89 locuri cu taxă.

La Facultatea de Bioinginerie Medicală, specializarea Bioinginerie sunt 66 locuri fără taxă și 16 locuri cu taxă. La specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare sunt 74 locuri fără taxă și 38 locuri cu taxă. Studenții internaționali au la dispoziție 565 de locuri pe cont propriu valutar. La Universitatea de Medicină din Iași cifra de școlarizare este repartizată astfel: liniile de predare în Limba engleză sunt 200 la Medicină, 70 locuri la Medicină Dentară, 45 locuri la Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare. Liniile de predare în Limba franceză: 150 locuri la Medicină, 100 locuri la Medicină Dentară.
De asemenea, mai sunt 45 de locuri cu taxă în valută, la liniile de predare în Limba română. La Universitatea de Medicină din Iași, acestea sunt repartizate: 30 locuri la Medicină, 10 locuri la Medicină Dentară și 5 locuri la Farmacie.

Adauga un comentariu