Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții din Iași oferă 1.3 milioane de euro pentru 70 de tineri cu planuri de afaceri de succes – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 20 ian. 2022
Studenți la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași
Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași lansează un proiect dedicat studenților care vor să demareze propriul business. Instituția va oferi granturi de peste 1.3 milioane de euro

Universitatea de Științele Vieții din Iași premiază cele mai tari idei de afaceri, realizate de studenți cu granturi în valoare de 1.3 milioane de euro! În prim-plan este proiectul ”e-Antreprenor”, care se adresează tinerilor înmatriculați cel puțin în anul II de licență, masteranzilor și doctoranzilor. La Universitatea de Științele Vieții, peste 700 de studenți vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectați cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanțare

Universitatea de Științele Vieții (USV) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași lansează proiectele, finanțate prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), intitulate ”e-Antreprenor” și “Educație și profit”. Universitatea de Științele Vieții va oferi granturi de peste 1,3 milioane de euro studenților care vor să demareze propriul business. USVIași a câștigat un proiect prin care va oferi granturi de peste 1,3 milioane de euro. Toate acestea vor fi posibile deoarece, dintr-o competiție strânsă în care s-au depus 351 de cereri de finanțare cu o valoare totală de 685 de milioane de euro, proiectul realizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași a ieșit câștigător.

Prin programul de finanțare ”Innotech Student”, studenții, masteranzii și doctoranzii care vor să lanseze o afacere pot obține finanțări de până la 100.000 de euro din fonduri europene. Proiectul ”e-Antreprenor”, câștigat de către Universitatea de Științele Vieții Iași, prevede finanțarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenți din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală și contribuie la dezvoltarea zonei de Nord-Est a României.

Detalii importante:
✅ Pentru a te înregistra în proiectul 𝗲-𝗔𝗡𝗧𝗥𝗘𝗣𝗥𝗘𝗡𝗢𝗥 – completează formularul: https://forms.gle/7Yri8U2EV226j9Fb9
✅ Pentru a te înregistra în proiectul 𝗘𝗱𝘂𝗰𝗮ț𝗶𝗲 ș𝗶 𝗣𝗿𝗼𝗳𝗶𝘁 – 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗲𝗮𝘇ă 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝘂𝗹: http://bitly.ws/nnJ4

Universitatea de Științele Vieții din Iași își propune să încurajeze studenții să își pună în practică spiritul antreprenorial

Proiectul își propune să încurajeze studenții să își pună în practică viziunea, dar și spiritul antreprenorial.

”Proiectul «e-Antreprenor» a îndeplinit cu succes toate cerințele de calitate pentru a ocupa locul I în cadrul apelului de selecție «Innotech Student 2020». Ne dorim ca antreprenoriatul să devină o alternativă profesională viabilă pentru studenții USVIași. Dintre factorii-cheie ai succesului proiectului amintim parteneriatul adecvat, echipa de proiect cu experiență, claritate și focus pe obiective”, a declarat prof. univ. dr. Gavril Ștefan, directorul proiectului.

Așadar, o nouă inițiativă de succes tocmai pentru a dezvolta afaceri mici și medii, coordonate de tineri. Peste 700 de studenți vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectați cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanțare.

Universitatea ieșeană susține studenții si prin burse

Este vorba despre un program de finanțare din fonduri europene nerambursabile ce se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru a începe o afacere nouă. Programul de finanțare nu poate fi accesat direct de către tineri (studenți, masteranzi sau doctoranzi), ci se accesează prin intermediul unor ”administratori de schemă de antreprenoriat”, iar Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași are acest statut.

Pe de altă parte, universitatea ieșeană susține studenții și prin acordarea de burse, de la cele sociale la cele de merit, tocmai pentru a-i susține la facultate. De asemenea, Universitatea de Științele Vieții din Iași oferă și facilități pe zona de loisir, de cazare, activitate sportivă sau ludică.
Adauga un comentariu