Economic Local

Universitatea Tehnică din Iași investește 100.000 de euro în campusul „Tudor Vladimirescu”! Două firme au depus oferte

Publicat: 11 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Tehnică din Iași investește 100.000 de euro în campusul Tudor Vladimirescu Două firme au depus oferte
Cantina din Campusul "Tudor Vladimirescu" va fi reabilitată. Două firme au depus oferte

Cantina din „Tudor Vladimirescu” va fi modernizată cu banii Universității Tehnice din Iași. La procedura pentru realizarea lucrărilor au fost depuse două oferte. Comisia de evaluare va alege oferta societății cu prețul cel mai mic

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a lansat o nouă procedură de achiziții. Recent, a fost lansată licitația pentru reabilitarea sistemului de climatizare aferent cantinei pentru studenți din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Valoarea estimată a contractului este de 588.235 de lei, fără TVA, adică aproape 100.000 de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea Eco Term SRL și GCT General Clima Therm SRL. Prima societate are sediul social în județul Ialomița și este deținută de Virgil Iorga, Bogdan Constantin Giambașu, Florin Voiculescu și Violeta Voiculescu.

În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 26,5 milioane de lei, cu un număr de 85 de angajați. A doua societate are sediul în București și este controlată de afaceristul Adrian Radu. În 2020, cifra de afaceri a fost de 2,8 milioane de lei, cu un număr de 13 angajați. La un moment dat, Universitatea Tehnică le oferea burse studenților care prestau activități de voluntariat în cadrul cantinei.

Firma câștigătoare va reface sistemul de climatizare

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației.

„Spațiul supus amenajării este cantina studențească «Tudor Vladimirescu», având regim de înălțime demisol+parter+1 etaj. Din punct de vedere structural, clădirea are o structură de rezistență pe cadre din beton armat și planșee din beton armat. Suprafața construită desfășurată este de 1.062 mp. Lucrările de reabilitare propuse constau în refacerea sistemului de climatizare planuri anexă și adaptarea, respectiv refacerea instalațiilor în conformitate cu propunerea de amenajare. La începerea lucrărilor de reabilitare, executantul va asigura debranșarea echipamentelor la care intervine de la utilități. Pe parcursul efectuării lucrărilor, executantul va respecta condițiile de protecție a muncii”, se arată în caietul de sarcini.

Conform documentației, autoritatea contractantă va achiziționa o centrală de tratare aer simplu, pompe de circulație agent termic, la care se adăugă și montajul tubulaturilor etc.

Universitatea Tehnică achiziționează alimente de aproape 1 milion de euro

Totodată, recent, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a lansat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de alimente, 14 la număr. Valoarea estimată a contractului este de 4.790.492 de lei, fără TVA, adică aproape 1 milion de euro. Ultimele date arătau că 900 de studenți foloseau serviciile cantinei. Produsele vor fi achiziționate prin intermediul unui acord-cadru cu o valabilitate de 12 luni.

Printre produsele solicitate se numără: făină, zahăr, lapte condensat, ciocolată, drojdie proaspătă, conserve, condimente, borș din tărâță de grâu, aripi de pui, ficăței de pui, pulpe dezosate de pui, preparate din carne de porc, produse lactate, ouă de găină, produse de cofetărie și patiserie, produse de panificație, sucuri naturale, băuturi nonalcoolice, legume proaspete și fructe, legume congelate, produse congelate etc. Mai multe firme vor să furnizeze alimente și Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași.

Adauga un comentariu