Eveniment-Social

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași continuă creșterea performanței prin internaționalizare în cercetarea doctorală

Publicat: 08 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași continuă creșterea performanței prin internaționalizare în cercetarea doctorală
Prorectoratul Relații Internaționale și Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași derulează proiectul "Internaționalizare prin Multiculturalism și Oportunități de Valorizare a Experiențelor"

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași derulează proiectul „Internaționalizare prin Multiculturalism și Oportunități de Valorizare a Experiențelor”. Acesta este derulat de Prorectoratul Relații Internaționale și Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat. Activitatea le este adresată atât proaspeților doctoranzi, cât și celor care au depășit primii pași și au început să adune „ingredientele” pentru cercetarea doctorală

Prorectoratul Relații Internaționale și Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în cadrul proiectul CNFIS-FDI-2021-0426,

„Internaționalizare prin Multiculturalism și Oportunități de Valorizare a Experiențelor” (I-Move), evenimentul on-line „TUIAȘI pHd completion training”, 18-28 octombrie 2021.

Adresate atât proaspeților doctoranzi TUIASI, cât și celor care au depășit primii pași și au început să adune „ingredientele” pentru cercetarea doctorală, webinariile din cadrul acestui eveniment propun abordarea mai multor subiecte cu o tematică diversă, pentru dobândirea de noi competențe în vederea susținerii cu succes a tezei de doctorat.

Unul dintre obiectivele CSUD a fost crearea unor seminarii de training online pentru studenții doctoranzi de la TUIASI

Unul dintre obiectivele CSUD a fost, încă de anul trecut, crearea și implementarea unor seminarii de training on-line pentru studenții doctoranzi de la TUIAȘI, în special în contextul digitalizării procesului de învățare și training. Pe parcursul anului universitar 2020-2021 au fost propuse studenților doctoranzi 6 seminarii on-line, care au înregistrat un număr foarte mare de participanți și un interes crescut din partea acestora.

„În urma discuțiilor cu studenții noștri s-a născut ideea creării unei platforme cu caracter permanent, prin intermediul căreia vor fi abordate tematici de interes major și care găzduiește, în premieră, atât în TUIAȘI, cât și pe plan național, prelegeri ale unor traineri din străinătate, personalități recunoscute la nivel internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Adriana Minea, director al Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul Politehnicii ieșene.

Evenimentul online „TUIAȘI pHd completion training” va contribui la creșterea calității studiilor doctorale

Evenimentul on-line „TUIAȘI pHd completion training” va contribui în mod direct la creșterea calității studiilor doctorale și eficientizarea internaționalizării studiilor de doctorat în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

„El este structurat pe următoarele module: seminariile se vor desfășura în format on-line, pe platforma Google Meet. Înscrierea doctoranzilor la eveniment se va realiza prin completarea formularului de la acest link. Link-ul de acces pentru fiecare webinar va fi ulterior transmis la adresa de e-mail instituțională menționată de fiecare doctorand în formular. Evenimentul desfășurat on-line va avea și o componentă interactivă, oferind studenților doctoranzi oportunitatea de a dialoga direct cu profesorii/trainerii invitați”, a completat prof. univ. dr. ing. Alina Adriana Minea.

Înregistrările prelegerilor și materialele suport vor fi găzduite ulterior în secțiunea Doctorat de pe platforma de training (edu.tuiasi.ro), care va fi dezvoltată în acest scop și va oferi accesul permanent la seminariile desfășurate, pe bază de cont instituțional, tuturor studenților doctoranzi.

Adauga un comentariu