National

Unul din oamenii legii care l-au ucis pe bărbatul de la Piteşti a fost eliberat

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unul din oamenii legii care l-au ucis pe bărbatul de la Piteşti a fost eliberat
Tinerii care doresc să devină jandarmi pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, fiind disponibile peste 500 locuri

Pe 16 aprilie 2021, în Piteşti, un bărbat a fost omorât de către poliţişti în timp ce voiau să-l imobilizeze. După această tragedie famiilia bărbatului de 63 de ani a mai primit o lovitură. Unul dintre jandarmii care a luat parte la uciderea bărbatului a fost eliberat. Omul legii a fost scos din arestul preventiv de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi plasat în libertate sub control judiciar.

Această decizie a magistraţilor din Bucureşti a fost luată după ce o altă sentinţă a fost pronunţată de Curtea de Apel Piteşti. Magistraţii din Piteşti au luat exemplu de la cei din Bucureşti, iar cei doi poliţişti acuzaţi de uciderea bătrânului de 63 de ani vor face arest la domiciliu.

Jandarmul care a luat parte la ucidere a primit mandat de arestare

Jandarmul care a fost reţinut de procurorii militari în cazul de la Piteşti, unde un bărbat în vârstă de 63 a încetat din viaţă după o intervenţie brutală a oamenilor legii. Jadarmul a primit pe data de 22 aprilie 2021, un mandat de arestare pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Cei de la Parchetul Militar București au transmis, printr-un comunicat de presă, ca dosarul celor doi subofiţeri de la Inspectoratul Județean Argeș a fost declinat. Aceştia sunt cercetaţi împreună cu alţi doi poliţişti care sunt cercetaţi în acelaşi dosar, pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Unul dintre jandarmi a fost reţinut doar pentru 24 de ore.

Procurorii afirmă că jandarmii erau în misiune, alături de două echipaje de Poliţie de la IPJ Argeș, care au intervenit imediat după ce s-a declanşat incendiul. La faţa locului poliţiştii au început să evacueze lumea care era prezentă la terasă. Acolo aceştia au dat de un bărbat în stare de ebrietate care nu voia să plece. Evacuarea s-a făcut puţin mai agresivă iar bărbatul a ţinut să le reproşeze oamenilor legii tratamentul primit, ca mai apoi să fie proiectat la sol, această acţiune fiind fatală pentru bărbat.

Un bărbat din Piteşti omorât de către oamenii legii

Pe data de 16 aprilie 2021, un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost omorât de către oamenii legii, cazul este asemănător cu cel a lui George Floyd. În ziua tragediei a izbucnit un incendiu la terasa unde bărbatul consumase băuturi alcoolice. La faţa locului au ajuns oamenii legii şi au început evacuarea tuturor persoanelor aflate la terasă. Printre oamenii evacuaţi a fost şi bărbatul de 63 de ani care nu a fost prea încântat de modul în care a fost evacuat. Acesta le-ar fi reproşat oamenilor legii că nu i-au oferit un tratament prea bun, moment în care unul dintre poliţişti l-a proiectat la sol, această acţiune de imobilizare i-a fost fatală bărbatului.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Adauga un comentariu