Actualitate

Unul dintre creatorii vaccinului AstraZeneca lansează un avertisment dur pentru omenire! Următoarea pandemie ar putea fi mai mortală decât cea de COVID-19

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unul dintre creatorii vaccinului AstraZeneca lansează un avertisment dur pentru omenire Următoarea pandemie ar putea fi mai mortală decât cea de COVID-19
Prof Dame Sarah Gilbert, unul dintre creatorii vaccinului AstraZeneca a lansat un avertisment

Viitoarele pandemii ar putea fi mai letale decât actuala criză Covid, a avertizat unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca. Prof Dame Sarah Gilbert, susținând cea de-a 44-a prelegere Richard Dimbleby, a spus că trebuie să existe mai multe finanțări pentru pregătirea pentru pandemie pentru a preveni pierderea progreselor realizate.

Nu este singura persoană care susţine acest lucru. Bill Gates, creatorul Microsoft a explicat faptul că viitoarea pandemie ar putea crea mai multe decese.

Pandemia viitoare ar putea fi mai mortală decât cea de COVID-19, susține unul dintre creatorii vaccinului AstraZeneca

Pandemia de COVID-19 ar putea fi banală în comparaţie cu o viitoare pandemie care ar duce la o rată de mortalitate mult mai mare, explica unul dintre creatorii vaccinului AstraZeneca. Ea a avertizat, de asemenea, că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron.

Dame Sarah a adăugat că oamenii ar trebui să fie precauți până când se știe mai multe despre asta.

 

„Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile și mijloacele de trai. Adevărul este că următorul ar putea fi mai rău. Ar putea fi mai contagios, sau mai letal, sau ambele. Nu putem permite o situație în care am trecut prin tot ceea ce am trecut și apoi să descoperim că pierderile economice enorme pe care le-am suferit înseamnă că încă nu există finanțare pentru pregătirea pentru pandemie. Progresele pe care le-am făcut și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute. ”, a adăugat ea.

Varianta Omicron a COVID-19 este mult mai periculoasă decât precedentele

Vorbind despre varianta Omicron, ea a spus că proteina sa cu vârf conține mutații cunoscute pentru a crește transmisibilitatea virusului.

„Dar există modificări suplimentare care pot însemna că anticorpii induși de vaccinuri sau de infecția cu alte variante pot fi mai puțin eficienți în prevenirea infecției cu Omicron.

„Până când vom ști mai multe, ar trebui să fim precauți și să luăm măsuri pentru a încetini răspândirea acestei noi variante”.

Cu toate acestea, Dame Sarah a spus că o protecție redusă împotriva infecțiilor și a bolilor ușoare nu ar însemna neapărat o protecție redusă împotriva bolilor severe și a morții.

Ea a cerut, de asemenea, că progresul rapid observat în furnizarea de vaccinuri și medicamente în timpul pandemiei să devină normal.

Bill Gates a lansat acelaşi avertisment în legătură cu o pandemie mai gravă decât cea de COVID-19

Creatorul Microsoft a avut mai multe intervenţii legate de o potenţială pandemie mult mai gravă decât cea de COVID-19. Acesta susţine faptul că efort global pentru a atenua efectele dezastruoase ale unei eventuale pandemii.

Bill Gates a spus că numărul de decese „complet îngrozitor” și daunele economice cauzate de coronavirus ar trebui să conducă finanțarea proiectelor care vizează îmbunătățirea vaccinurilor, tratamentelor și testelor de diagnosticare care vor fi necesare pentru a limita mai eficient următoarea pandemie.

„Știi, nu am avut vaccinuri care să blocheze transmiterea. Avem vaccinuri care vă ajută să vă mențineți sănătatea, dar au redus doar puțin transmiterea”, a spus el. „Avem nevoie de un nou mod de a face vaccinuri.”

 

Adauga un comentariu