Prima pagină » Sanatate » Uscăciune în zona genitală. Cauze frecvente și tratamente naturiste

Uscăciune în zona genitală. Cauze frecvente și tratamente naturiste

22 iun. 2022, 11:03,
BZI.ro, în Sanatate

Numeroase femei se confruntă cu uscăciune în zona genitală. Descoperă, în continuare, care sunt cauzele acestui disconfort și care este cel mai bun tratament naturist.

Uscăciunea în zona genitală este o problemă care poate afecta femeile de toate vârstele. Subțierea mucoasei vaginului duce la simptome de uscăciune foarte frecvente la femeile în vârstă, dar acestea pot să apară și înainte, în timpul și după menopauză.

Printre cauzele care determină apariția uscăciunii vaginale se numără: menopauza (deficitul de estrogen organism inhibă secreția muscoasă a cervixului), anticoncepționalele, unele infecții (candidoză, infecții urinare), exigența igienică și dușurile interne (pot destabiliza pH-ul vaginului).

Uscăciunea din zona genitală și-a găsit leacul! Iată care este cel mai bun tratament naturist

Mucoasa vaginală uscată creează un adevărat disconfort, perturbând activitatea cotidiană a oricărei femei. Raporturile sexuale pot fi nesatisfăcătoare și dureroase, iar activitățile de zi cu zi se transformă într-o corvoadă. Dacă te-ai săturat să trăiești cu acest chin și nu vrei să urmezi un tratament medicamentos, ți-am pregătit mai multe alternative naturale, care te vor ajuta numaidecât.

Băi de șezut cu ceai de mușețel

Pentru ameliorarea senzației de mâncărime, cauzată de uscăciunea vaginală, utile sunt băile cu ceai de mușețel. Chiar dacă remediul nu stimulează producția de fluide în această regiune, contribuie la combaterea simptomelor neplăcute.
Ai nevoie de două linguri de flori de mușețel și de 950 de mililitri de apă. Pune apa la fiert și, imediat ce a dat în clocot, adaugă florile de mușețel. Lasă infuzia să se răcorească și folosește-o pentru a face baie de șezut. Repetă tratamentul zi de zi, până la dispariția simptomelor.

o ceașcă cu ceai de mușețel

Pentru ameliorarea senzației de mâncărime, cauzată de uscăciunea vaginală, utile sunt băile cu ceai de mușețel.

Iaurt natural

Iaurtul natural conține probiotice și culturi vii, care luptă împotriva uscăciunii vaginale. Acestea reglează pH-ul vaginului și mențin nivelul optim de lubrifiere. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțin iaurt pe exteriorul vaginului și să îl lași să acționeze 20-30 de minute. Clătește și repetă procesul de mai multe ori pe zi. Pentru a profita și de beneficiile interne ale acestui remediu, consumă zilnic o cană de iaurt cu probiotice.

două borcane cu iaurt natural

Iaurtul natural conține probiotice și culturi vii, care luptă împotriva uscăciunii vaginale.

Lapte cu turmeric

Laptele cu turmeric reduce riscul dezvoltării infecțiilor vaginale și, în același timp, stimulează producția de fluide naturale. Ai nevoie de o lingură de turmeric și de șase linguri de lapte. Amestecă turmericul cu laptele, până când obții o pastă și aplic-o pe exteriorul vaginului. După zece minute, timp în care ai lăsat remediul să acționeze, clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe zi.

o cană cu lapte cu turmeric

Laptele cu turmeric reduce riscul dezvoltării infecțiilor vaginale și, în același timp, stimulează producția de fluide naturale.

Ceai de valeriană

Ceaiul de valeriană are efecte relaxante, care stimulează activitatea hormonală și păstrează umiditatea vaginului. Pune o lingură de valeriană la o cană de apă clocotită și las-o la infuzat cinci minute. Strecoară și consumă ceaiul de două ori pe zi.

valeriană uscată într-un bol transparent

Ceaiul de valeriană are efecte relaxante, care stimulează activitatea hormonală și păstrează umiditatea vaginului.

Suplimente naturale

Foarte bune sunt și suplimentele naturale, care încurajează producția de estrogen a organismului. De regulă, acestea conțin dong quai, o plantă cunoscută sub numele de ginseng feminin, originară din munții înalți ai Chinei, Japoniei și Coreei. Aceasta a fost utilizată ani de-a rândul pentru ameliorarea migrenelor, date de senzațiile de uscare.

o linguriță cu suplimente naturale

Foarte bune sunt și suplimentele naturale, care încurajează producția de estrogen a organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *