Local

USR a refuzat negocierile cu delegaţia PNL Iași, dând dovadă de o lipsă de responsabilitate pentru proiectele municipiului. Aveau comunicatul de presă pregătit dinainte – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USR a refuzat negocierile cu delegaţia PNL Iași dând dovadă de o lipsă de responsabilitate pentru proiectele municipiului. Aveau comunicatul de presă pregătit dinainte  - VIDEO
Mihai Chirica alături de membrii PNL au participat la negocieri cu USR, cei din urmă aratându-se dezinteresați de proiectele Iașului

USR a refuzat să negocieze cu delegaţia PNL Iași. Membrii formaţiunii politice au dat dovadă de o lipsă crasă de responsabilitate pentru proiectele Iașului.

Delegaţia PNL compusă din Mihai Chirica, Marius Dangă şi alţi membri a fost prezentă în sala mare a Primăriei Municipiului Iași la ora 12.00, ora stabilită de comun.

La întâlnire au venit doar Cosette Chichirău şi Monica Berescu, liderii USR Plus, care au ieşit din sală după doar 2 minute, jignind pe toată lumea cu atitudinea lor. Chichiră

Chichirău şi Berescu au transmis că nu negociază cu „aghiotanţii”, supărate că nu este prezent la şedinţa şi preşedintele PNL, Costel Alexe, care avea o vizită programat la Bucureşti, pentru a susţine un proiect foarte important pentru Iaşi.

Mai mult decât atât, USR avea pregătit comunicatul de presă încă dinainte de şedinţă, din moment ce la ora 12.03. Comunicatul a fost deja trimis la redacţiile din Iaşi. Asta dovedeşte foarte clar faptul că cei de la USR sunt într-o continuă campanie electorală şi nu au vrut nicio secundă să negocieze cu PNL pentru susţinerea proiectelor Iaşului.

 

Ce spune, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași despre eșuarea negocierilor

Rolul viceprimarilor este de a avea un reprezentant politic desemnat de către domnia lor pentru a-şi putea coordona proiectele, bănuind că are o listă de proiecte şi să îşi poată urmări aceste proiecte. Bănuiam că în felul acesta sunt proiecte pe care şi le-au asumat pe lista electorală în alegerile din 2020.

Nervozitate, un ton ridicat, cuvinte triviale şi chiar unele obscenităţi aduse la adresa unor colegi de-ai noştri. Acest lucru nu se poate face atunci când negociază nişte oameni care trebuie să aibă un profil rezonabil atunci când vorbesc despre politică şi proiectele Iașului. Eu nu pot face mai mult decât acum. Eu nu sunt prezent aici pe persoană fizică, eu sunt prezent în calitate de primar al municipiului Iași şi reprezentant al PNL pentru a coordona o activitate de negociere în sprijinul ieşenilor. Mandatul meu din această perspectivă a luat sfârşit. Invocarea faptului că nu este prezent, cu document semnat de CJ că îl împuterniceşte mi se pare un motiv pueril în condiţiile în care comunicatul de presă a ieşit la 2 minute după ce cele două doamne, Berescu şi Chichirău au ieşit din sală.

Eu nu m-am dus să bat cu pumnele în ministerile coordonate de USR-PLUS din motivul că suntem într-o alianţă. Dar nu accept să fie jignit un coleg de-al meu într-o procedură de negociere. Nu suntem persoane fizice suntem reprezentanţi a-i comunităţii locale aleşi prin vot, iar prin urmare meritam respectul alesului nu respectul persoanei. Eu nu aveam nicio direcţie asupra celor două doamne. Mă concentram pe proiectele care urma să fie dezbătute. Puteau fi persoane împuternicite de doamna Chichirău şi doamna Berescu. Eu nu mă mai prezint la nicio discuţie decât în prezenţa președintelui Dan Barna şi a domnului Dacian Cioloș. Dacă este să discutăm despre voturile fiecăruia dintre noi s-ar putea să îi surclasez de departe. Aceasta este următoarea etapă pe care va trebui să o negocieze politic PNL nu Mihai Chirica.

Adauga un comentariu