Local

USR a refuzat negocierile cu delegaţia PNL Iași, dând dovadă de o lipsă de responsabilitate pentru proiectele municipiului. Aveau comunicatul de presă pregătit dinainte – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2021
Mihai Chirica alături de membrii PNL au participat la negocieri cu USR, cei din urmă aratându-se dezinteresați de proiectele Iașului

USR a refuzat să negocieze cu delegaţia PNL Iași. Membrii formaţiunii politice au dat dovadă de o lipsă crasă de responsabilitate pentru proiectele Iașului.

Delegaţia PNL compusă din Mihai Chirica, Marius Dangă şi alţi membri a fost prezentă în sala mare a Primăriei Municipiului Iași la ora 12.00, ora stabilită de comun.

La întâlnire au venit doar Cosette Chichirău şi Monica Berescu, liderii USR Plus, care au ieşit din sală după doar 2 minute, jignind pe toată lumea cu atitudinea lor. Chichiră

Chichirău şi Berescu au transmis că nu negociază cu „aghiotanţii”, supărate că nu este prezent la şedinţa şi preşedintele PNL, Costel Alexe, care avea o vizită programat la Bucureşti, pentru a susţine un proiect foarte important pentru Iaşi.

Mai mult decât atât, USR avea pregătit comunicatul de presă încă dinainte de şedinţă, din moment ce la ora 12.03. Comunicatul a fost deja trimis la redacţiile din Iaşi. Asta dovedeşte foarte clar faptul că cei de la USR sunt într-o continuă campanie electorală şi nu au vrut nicio secundă să negocieze cu PNL pentru susţinerea proiectelor Iaşului.

 

Ce spune, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași despre eșuarea negocierilor

Rolul viceprimarilor este de a avea un reprezentant politic desemnat de către domnia lor pentru a-şi putea coordona proiectele, bănuind că are o listă de proiecte şi să îşi poată urmări aceste proiecte. Bănuiam că în felul acesta sunt proiecte pe care şi le-au asumat pe lista electorală în alegerile din 2020.

Nervozitate, un ton ridicat, cuvinte triviale şi chiar unele obscenităţi aduse la adresa unor colegi de-ai noştri. Acest lucru nu se poate face atunci când negociază nişte oameni care trebuie să aibă un profil rezonabil atunci când vorbesc despre politică şi proiectele Iașului. Eu nu pot face mai mult decât acum. Eu nu sunt prezent aici pe persoană fizică, eu sunt prezent în calitate de primar al municipiului Iași şi reprezentant al PNL pentru a coordona o activitate de negociere în sprijinul ieşenilor. Mandatul meu din această perspectivă a luat sfârşit. Invocarea faptului că nu este prezent, cu document semnat de CJ că îl împuterniceşte mi se pare un motiv pueril în condiţiile în care comunicatul de presă a ieşit la 2 minute după ce cele două doamne, Berescu şi Chichirău au ieşit din sală.

Eu nu m-am dus să bat cu pumnele în ministerile coordonate de USR-PLUS din motivul că suntem într-o alianţă. Dar nu accept să fie jignit un coleg de-al meu într-o procedură de negociere. Nu suntem persoane fizice suntem reprezentanţi a-i comunităţii locale aleşi prin vot, iar prin urmare meritam respectul alesului nu respectul persoanei. Eu nu aveam nicio direcţie asupra celor două doamne. Mă concentram pe proiectele care urma să fie dezbătute. Puteau fi persoane împuternicite de doamna Chichirău şi doamna Berescu. Eu nu mă mai prezint la nicio discuţie decât în prezenţa președintelui Dan Barna şi a domnului Dacian Cioloș. Dacă este să discutăm despre voturile fiecăruia dintre noi s-ar putea să îi surclasez de departe. Aceasta este următoarea etapă pe care va trebui să o negocieze politic PNL nu Mihai Chirica.

Comentarii
 • De ce ne miram?
  Vrificati care sunt consilierii de la USR ,veti constata ca sunt doar NULITATI.
  Pentru avea functii ridica mana doar la comanda,in rest, ce pot sa gandeasca daca sunt asa cum sunt,fara expierenta politica si profesionala.
  Din pacate orasul nostru a ajuns din nou la mana unor NULITATI de la USR.

 • De ce ne miram?
  Vrificati care sunt consilierii de la USR ,veti constata ca sunt doar NULITATI.
  Pentru avea functii ridica mana doar la comanda,in rest, ce pot sa gandeasca daca sunt asa cum sunt,fara expierenta politica si profesionala.
  Din pacate orasul nostru a ajuns la mana acestor mari personalitati….

 • Chirirau si Berescu sunt deputate de Iasi, inteleg ca sunt in conducerea USRPLUS Iasi, dar consilierii USRPLUS votati de oameni sa fie in primarie nu au nimic de spus? trebuie mereu sa raspunda doamnele de la varf la astfel de chemari? Halal „libertate” si organizare in partid 🙁 dezamagitor. Nu vreau sa fac aceasta comparatie, dar a dat dovada Alexe de mai mult leadership delegand pe cineva (in care are incredere sa il reprezinte) decat au dat doamnele…

 • Va deranjeaza ca nu mai puteti manevra totul dupa buna vostru plac? Domnilor din PNL, veniti cu proiecte mai bune si cu mai mult respect si cu siguranta o sa primiti sprijinul dorit. Daca proiectele sunt benefice orasului, proiectul va trece fara sa fie nevoie de nici o alianta. Aveti nevoie de o alianta cand e ceva de furat si trebuie sa stiti de la inceput cum sa impartiti prada. Sa te comporti ca un stapan absolut pe mosie si dupa sa te plangi prin presa e trist tare. Capul jos si mai lucrati la proiect si la altitudine.

 • S a dovedit inca o data ca cei de la USR + sunt niste ,,fatalaii ” , fara coaie si sange in instalatie , daca se executa la cele doua sataniste -lesbiene .Ati gresit domnilor de a primarie , trebuia proptit un loc de ,,militian” ,un preot sa l e intimpine cu ,,tatal nostru si cu multa aghiazma” .Nu o veti scoate la capat cu satanistele astea si draci care l e deservesc , veti face alianta cu PSD si PMP , iar pe ele multa muie PSD si aliati !

 • Chichirica, Alexe (PNL) si Habarnagiu (PSD, pus de Chichirica city manager) vor sa ciordeasca in continuare, dar cu voturile USRPlus, ca sa aiba pe cine sa dea vina. Iaca nu se poate! Sa-si asume PNL si PSD ciordelile care urmeaza, sub conducerea traseistului Chichirica. PNL = PSD! 😛

Adauga un comentariu