Actualitate

USR-PLUS vrea demiterea lui Florin Cîțu pentru a nu ieși de la Guvernare! Reacția lui Ludovic Orban

Publicat: 14 apr. 2021
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu pare că nu contează în Guvern după ce un angajat care se ocupă de PNRR și-a luat concediu

Potrivit unor surse politice se pare că cei din USR-PLUS amenință să iasă de la Guvernare dacă premierul Florin Cîțu nu se va retrage din fruntea Guvernului. Acest lucru ar putea fi un subiect sensibil pe ordinea de zi a lui Ludovic Orban.

Ca un presupuns răspuns, președintele PNL, Ludovic Orban a declarat într-o conferinţă de presă faptul că formaţiunea politică din care face parte îl susţine fără echivoc pe premier.

Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului

Într-o declaraţie de ultima oră, președintele PNL, Ludovic Orban susţine că formaţiunea politică din care face parte îl susţine fără echivoc pe premierul Florin Cîțu. De altfel, acesta spune că bună guvernare nu stă în demiterea unui om:

„Considerăm că este mai importantă pentru România bună guvernare decât persoana unui ministru și atunci când este necesară schimbarea unui ministru, pentru a asigura bună guvernare, premierul are deplină capacitate de a propune o astfel de decizie”, a spus liderul PNL

Vlad Voiculescu a fost demis de Florin Cîțu

Scandalul a apărut în momentul în care Florin Cîțu a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din fruntea ministerului Sănătății. Decizia a fost luată de Cîțu după ce s-a întâlnit cu vicepremierul Dan Barna, liderul USR.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Bârnă, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi. a scris Florin Cîțu care a făcut şi o conferinţă de presă.

USR-PLUS ar putea ieşi de la Guvernare

În contextul demiterii lui Vlad Voiculescu, mai mulţi lideri din USR-PLUS au declarat că vor să iasă de la Guvernare. Aceştia îl susţineau pe Voiculescu şi au organizat o şedinţă în care s-au discutat mai multe. Liderul grupului parlamentar USR-PLUS din Camera Deputaţilor a declarat, înainte de şedinţa că este luată în calcul absolut orice variantă, inclusiv cea de a ieși de la Guvernare:

” Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie.  Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie.  Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu. ”  a declarat Ionuț Moșteanu, liderul USR-PLUS din Camera Deputaților înainte să intre în ședință.

Comentarii
  • Boilor! Ati evacuat oamenii din spitale, au murit oameni in spitale! Voiculescu nu era in stare de nimic! Tot timpul citea la intrebarile presei! in concluzie: un prostalau!

  • Da iauzi că ei sînt oameni de stat—? bă voi sînteți „ciuma guvidă 19 + „a morți oamenilor din spitale și vă măcelăriți cu ciuma porto-galbenă alcolistă a hohaosului meu ——

  • ba turcana nu mai posta cand bei,nu se-ntelege nimic,de fapt voi psd-ei nu intelegeti nimic in general de aceea ati ajuns asistati sociali!

Adauga un comentariu