Sfatul medicului

Va treziti noaptea să urinati? Este grav?

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Va treziti noaptea să urinati Este grav
După 50 de ani, aproape jumătate dintre bărbați și femei se trezesc în timpul nopții pentru a urina

Va treziti noaptea să urinati? Numită și nocturie, dorința de a urina noaptea nu este atât de neobișnuită. Este grav aceasta senzatie? După 50 de ani, aproape jumătate dintre bărbați și femei se trezesc în timpul nopții pentru a urina.

Potrivit dr. Richard Mallet, vicepreședinte al Asociației franceze de urologie, cauzele nocturiei sunt multifactoriale.

„Fiziologic odată cu vârsta, hormonul antidiuretic tinde să scadă, generând o creștere a volumului de urinare nocturnă. Acest lucru este însoțit și de o scădere a calității somnului”, a declarat dr. Richard Mallet pentru Top Sante.

În plus, nocturia poate fi rezultatul mai multor probleme de sănătate.

„Indiferent de sex, acest lucru poate fi legat de probleme cu insuficiența cardiacă, apneea de somn, diabetul, descendența organelor la femei sau chiar insuficiența venoasă”.

În acest din urmă caz, atunci când cineva este predispus la picioare grele, medicul il sfătuiește să „ridice picioarele în poziție așezată de mai multe ori pe zi pentru a promova circulatia sangelui și pentru a preveni apariția acesteia numai noaptea, determinând o creștere a volumului de urină în acel moment.”

În cele din urmă, aceste treziri nocturne pot fi, de asemenea, legate de probleme ale vezicii urinare sau ale prostatei. Cauzele sunt multiple, de exemplu: hipertrofia prostatică, calculul vezicii urinare, polipii vezicii urinare.

Va treziti noaptea să urinati? Cand trebuie sa mergeti la medic?

Adesea, a te trezi noaptea ca sa urinezi nu este un semn care ar trebui să fie prea alarmant, sustine de. Richard Mallet. Acest lucru poate fi pur și simplu legat de consumul excesiv de băuturi seara și în special de băuturi diuretice.

Incercați să vedeți dacă o schimbare a obiceiurilor ar putea îmbunătăți situația, limitând băuturile (ceaiuri din plante, cafele, supe) seara , cu 3-4 ore înainte de culcare.

Cu toate acestea, dacă trezirile nocturne rămân frecvente, acest lucru vi se pare neobișnuit și / sau dacă aveți alte probleme recente de sănătate, pe scurt, dacă aveți dubii, solicitați sfatul medicului.

„În ceea ce privește nocturia, poate fi considerată patologică de la două sau mai multe treziri nocturne, specifică urologul. De asemenea, trebuie comparată cu diureza (volumul de urină) din ultimele 24 de ore și cu calitatea somnului. Dacă aceste lucruri sunt afectate, consultati un medic”.

Adauga un comentariu