Actualitate

Vacanţa Grecia şi Bulgaria! Ce trebuie să ştie românii care aleg să îşi facă vacantele în cele două ţări

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vacanţa Grecia şi Bulgaria Ce trebuie să ştie românii care aleg să îşi facă vacantele în cele două ţări
Vacanţa Grecia şi Bulgaria

Vacanţa Grecia şi Bulgaria! Romanii trebuie să ştie câteva detalii legate de pandemia cu coronavirus dacă vor să îşi facă vacanţă în cele două ţări. Bulgăria şi Grecia se uita cu atenţie la evoluţia cazurilor de coronavirus din România.

În funcţie de evoluţia cazurilor de coronavirus din România, cele două ţări ar putea să îşi închidă grenitele pentru turiştii romani.

Raed Arafat oferă detalii despre vacanta Grecia şi Bulgaria

Secretarul de stat din cadrul Minsiterului de Interne, Raed Arafat a explicat, într-o intervenţie televizată la digi24 despre vacantele romanilor. Acesta a spus că romanii pot să îşi facă deja programări de concedii în Grecia şi Bulgaria pentru luna iulie. Totuşi, Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Romanii ar trebui să îşi programeze concediile în ţările mai puţin afectate de coronavirus.

„Suntem într-o situație de siguranță în care ne putem face rezervare acum pentru concediul din luna iulie, dacă alegem țările care sunt mai puțin afectate de pandemie sau România”, a declarat joi seară la Digi24 secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Pentru că graniţele să rămână deschise, romanii trebuie să respecte condiţiile impuse de România

Cele mai sigure țări pentru romani sunt, în viziunea lui Raed Arafat, Grecia şi Bulgaria. Totuşi, secretarul de stat din Ministerul de Interne avertizează faptul că graniţele vor rămâne deschise doar dacă romanii vor respecta reglementările impuse de statul roman. Acest lucru este întărit de faptul că atât Grecia cât şi Bulgaria se uita constant la evoluţia pandemiei în România. Dacă evoluţia va fi una negativă, ţările s-ar putea să îşi închidă graniţele pentru cei care vin din ţară

„Este foarte posibil ca relația cu Bulgaria și Grecia să se schimbe după 15 iunie, pentru că situația în cele două țări este foarte bună și foarte stabilă în acest moment și este posibil că România să creeze o relație de ordin turistic cu țările în care se poate face turism în siguranță: cetățenii lor pot să vină la noi fără să fie nevoie să stea în izolare, iar cetățenii români să meargă acolo fără să stea în izolare când se întorc”, a arătat Raed Arafat.

Plajile din România pot ”gazdui” turişti. Anunţul a fost făcut de şeful cancelariei premierului, Ion Danca

Ionel Danca, şeful cancelariei premierului României a declarat că în cadrul şedinţei de Guvern de joi, 5 iunie 2020 s-a hotărât modificarea Hotărârii de Guvern pentru a permite accesul la plaja a persoanelor care nu folosesc şezlonguri. Desigur, persoanele care aleg să stea pe o pătură la plaja trebuie să respecte distanţarea fizică.

„Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce priveşte plajele amenajate cu şezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a precizat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Adauga un comentariu