Economic Local

Vacanțele în Grecia și Bulgaria, amânate de ieșeni din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19. Autoritățile din cele două țări au impus noi restricții

Publicat: 14 iul. 2020
Vacanțele în Grecia și Bulgaria, amânate de ieșeni din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19 și a noilor restricții impuse de cele două state
Ieșenii amână vacanțele în Grecia și Bulgaria din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19

Vacanțele în Grecia și Bulgaria au fost amânate de ieșeni după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ultima săptămână. Ieșenii care își făceau planuri de plecare în concediu au sunat agenții de turism și i-au anunțat că vor să amâne vacanțele de mii de euro. Atât autoritățile din Grecia, cât și cele din Bulgaria au impus noi restricții

Ieșenii amână vacanțele în Grecia și Bulgaria, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ultima săptămână. Agenții de turism din Iași susțin că dacă în urmă cu o săptămână erau valabile vacanțele în Grecia și Bulgaria, de ieri, 13 iulie 2020, au fost anunțați telefonic de către clienți că nu vor să mai plece în concediu și că preferă să amâne vacanțele până când situația se va relaxa sau să plece în România. Sumele plătite de către turiștii din Iași pentru vacanțele din cele două țări europene sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 de euro.

Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You: „Dacă ieșenii nu mai pleacă în Grecia și Bulgaria, aleg acum litoralul românesc sau muntele”

Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You, susține că a fost anunțată de clienți că nu vor să mai plece în Grecia și Bulgaria.

„Dacă săptămâna trecută erau valabile vacanțele în cele două țări, acum au renunțat la ele. Foarte puțini au anulat vacanțele și au cerut returnarea banilor. Majoritatea au cerut amânarea vacanțelor pentru altă perioadă din anul 2020, pentru anul 2021 sau să-și facă concediu în România. Dacă nu mai plec în Grecia și Bulgaria, aleg acum litoralul românesc sau să plece la munte. Cea mai ieftină vacanță a fost de 1.000 de lei, de persoană, pe litoral, iar cea mai scumpă, de 1.000 de euro. S-au majorat prețurile pe litoralul românesc”, susține Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You.

Turiștii din Iași au amânat plecarea în vacanță până în lunile octombrie-noiembrie sau pentru anul 2021

Larisa Chirilă mai spune că alte vacanțe anulate sau amânate, pe lângă vacanțele din Grecia și Bulgaria, sunt cele din Cipru, India sau Japonia.

„Clienții au început să anuleze sau să amâne vacanțele începând cu luna martie 2020. De exemplu, un cuplu care voia să plece în Cipru a anulat și cu banii a plecat pe litoral câteva zile și vor merge și la munte 2-3 zile. Alte amânări au fost circuite în India, cu plecare din august 2020. Clienții nu pot să meargă în India pentru că nu sunt curse aeriene disponibile. O vacanță în Japonia a fost amânată până în octombrie 2020, iar cel mai probabil atunci vor putea pleca clienții”, mai spune Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4 You.

100 de turiști străini din Grecia au fost confirmați cu COVID-19 în ultima săptămână, 3 dintre aceștia fiind români și alți 27 bulgari

Autoritățile elene au anunțat că toate persoanele care vor intra pe teritoriul Greciei prin Vama Kulata vor fi testați pentru noul coronavirus. Decizia a fost luată miercuri, 8 iulie 2020, după ce au fost depistate 6 cazuri de infectare cu COVID-19 pe insula Thassos. O turistă din România care a intrat în Grecia pe data de 8 iulie 2020, împreună cu un grup de turiști, prin Vama Kulata, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Alți 10 turiști sârbi au fost confirmați pozitiv. În total, 100 de turiști străini din Grecia au fost confirmați cu COVID-19 în ultima săptămână, 3 dintre aceștia fiind români și alți 27 bulgari.

Bulgaria a hotărât să aplice măsuri mai stricte și au limitat evenimentele sportive și adunările publice la 30 de persoane după creșterile record de noi cazuri cu COVID-19

Autoritățile din Grecia se gândesc să ia o serie de măsuri din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19, din ultimele zile, astfel că în luna august Grecia s-ar putea închide complet dacă vor apărea focare în orașe și dacă numărul de infectări va continua să crească. Pe teritoriul Greciei au fost confirmate 3.772 de cazuri cu noul coronavirus. În Bulgaria sunt 7.175 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Bulgaria a înregistrat joi, 9 iulie 2020, 240 de cazuri noi de îmbolnăvire, fiind cea mai mare creștere într-o zi, de la începutul pandemiei. Autoritățile au hotărât să aplice măsuri mai stricte și au limitat evenimentele sportive și adunările publice la 30 de persoane. De asemenea, barurile de noapte vor avea voie să funcționeze doar în aer liber, la 50 la sută din capacitate.

Adauga un comentariu