National

Vaccinare pe muzică de orgă la Biserica Neagră din Brașov – VIDEO

Publicat: 17 iun. 2021
Biserica Neagră din Brașov
Biserica Neagră este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual.

Primăria Municipiului Brașov a anunțat joi, 17 iunie, pe o rețea de socializare, că Biserica Neagră va fi gazda unui nou eveniment de vaccinare, dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, potrivit transilvania365.ro.

Astfel, luni, 21 iunie 2021 în Biserica Neagră, între orele 10.00 și 19.00, se desfășoară cel de-al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, inițiat de Primăria Brașov. ,,Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, indiferent de cult. De asemenea, pe toată perioada vaccinării, se va derula un maraton al muzicii de orgă.

Biserica Neagră este prima biserică din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii.

„Liber la biserică!
Biserica Neagră va fi gazda unui nou eveniment de vaccinare, dedicat enoriașilor și personalului ecumenic
– Este pentru prima dată, cel puțin în România, când un centru de vaccinare se amenajează chiar în interiorul unei bisericii. Pe toată perioada vaccinării se va derula un maraton al muzicii de orgă”, au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov.

Liber la vaccinare la Biserica Neagră din Brașov

Evenimentul intitulat „Liber la Biserică” este organizat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și cu sprijinul Bisericii Negre C.A. Vaccinarea se va realiza cu serurile Pfizer și Johnson&Johnson.

,,Ne aflăm în altarul Bisericii Negre, în locul în care luni, 21 iunie, se va desfășura unul dintre cele mai importante evenimente de vaccinare și cu siguranță cel mai inedit, ,,Liber la biserică”. Biserica Neagră, punctul reprezentativ al Brașovului, atât pentru localnici, cât și pentru turiști, va găzdui un eveniment de vaccinare unic în țară.

Este pentru prima oară când un astfel de eveniment se va ține într-o biserică. Centrul de vaccinare va fi amenajat aici, în altarul Bisericii Negre și este important de știut că cei care vin să se vaccineze pot vizita Biserica Neagră și pot asista, pe parcursul întregii zile, la concerte de orgă.”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care aleg să se vaccineze vor avea o serie de beneficii. Acestea vor putea să viziteze gratuit Biserica Neagră, bucurându-se și de un maraton al muzicii de orgă.

,,Comunitatea Bisericii Negre susține orice măsură care duce la prelungirea vieții. Suntem alături de cadrele medicale și de autorități pentru eforturile comune de a combate virusul. Invităm, cu mult drag, pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a explicat Frank – Thomas ZIEGLER, șef birou Biserica Neagră.

Vaccinarea se va face fără programare

În cadrul evenimentului organizat la Biserica Neagră, vaccinarea se face fără programare.

,,Cine a fost la Brașov știe că Biserica Neagră este simbolul orașului. Și nu o știe fiindcă i-ar fi spus-o cineva, ci fiindcă atunci când vezi Biserica Neagră înțelegi acest lucru cu inima. Imaginea ei e copleșitoare, ți se întipărește pe retină și îți coboară în suflet pentru totdeauna. Cine nu a fost încă la Brașov va trăi toate aceste stări când va ajunge. Această construcție impozantă și impresionantă este o sursă continuă de inspirație și încântare, încărcătura spirituală dându-i vizitatorului senzația de căldură, de apropiere. Poate din acest motiv oamenii nu se simt mici în preajma ei, ci ocrotiți de ea, cuprinși de ea, inspirați de măreția ei” – bisericaneagra.ro.

Adauga un comentariu