Coronavirus

Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie! În ce țară s-a luat această măsură

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie În ce țară s-a luat această măsură
În Chile, vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie și se speră ca până la sfârșitul anului să fie imunizată toată populația

Autoritățile din Chile au hotărât că vaccinarea anti-COVID devine obligatorie și au de gând să imunizeze populația până la sfârșitul anului. Acest lucru nu va fi o problemă deoarece legislația țării îi obligă pe cetățeni să se vaccineze împotriva altor boli.

Virusul SARS-CoV-2 a luat prin surprindere întreaga planetă. Peste noapte, omenirea a început un război cu un inamic invizibil, care a luat viața a aproape două milioane de oameni din întreaga lume și a îmbolnăvit zeci de milioane de persoane. Spitalele sunt arhipline, iar cadrele medicale sunt epuizate după un an de la începutul pandemiei de coronavirus.

După un an a apărut și luminița de la capătul tunelului: vaccinul. Specialiștii spun că doar vaccinarea populației poate să oprească răspândirea virusului și astfel să pună capăt unei epidemii globale.

Vaccinarea anti-COVID, obligatorie în Chile

Vaccinarea este în majoritatea țărilor o alegere personală a unui individ. El decide dacă vrea sau nu să se imunizeze. Însă nu este cazul și în Chile. Vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, iar Guvernul chilian are planuri serioase în ceea ce privește imunizarea populației până la finalul anului.

Chile se află printre primele țări din America de Sud care a început campania de vaccinare anti-coronavirus. În prima etapă sunt imunizare cadrele medicale, urmate de oficiali de stat care luptă contra virusului, vârstnicii și bolnavii cronici.

Autoritățile chiniene au înaintat în Parlament un proiect de lege care le impune cetățenilor să se vaccineze. Astfel, proiectul care a fost deja prezentat în fața Congresului va modifica codul de sănătate al țării. Există deja legi care prevăd obligativitatea cetățenilor de a se imuniza împotriva variolei, tusei convulsive şi a altor boli ușor transmisibile. Chile are deja semnate contracte de furnizare cu AstraZeneca, Pfizer şi Sinovac Biotech din China.

7 din 10 chilieni vor să facă vaccinul

Autoritățile din Chile își doresc să pună capăt epidemiei din țara lor cât mai repede pentru a repune sistemul medical și economia pe picoare. De asemenea, imunizarea populației ar însemna și relaxarea restricțiilor și astfel chilienii ar putea reveni la viața de dinainte de pandemie.

Gabriel Silber, inițiatorul proiectului de lege, este de părere că pe măsură ce campania de vaccinare COVID va avansa, serul va fi acceptat de toți cetățenii. Guvernul are în plan imunizarea a 80% din populație. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Enrique Paris, a declarat la începutul acestei săptămâni că oficialii vor studia propunerea și vor reveni cu un răspuns cât mai repede.

„Pe măsură ce avansăm în acest proces, din păcate vom întâmpina rezistenţa din partea compatrioţilor”, a declarat Gabriel Silber.

În urma unui studiu, s-a constatat că șapte din zece cetățeni își doresc să se vaccineze.
Însă în conformitate cu legislația din această țară, nu este deloc dificil ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie…

Adauga un comentariu