Local

Vaccinarea la centrul fără programare de la Cinema Victoria, amânată până luni, 10 mai

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinarea la centrul fără programare de la Cinema Victoria amânată până luni 10 mai

La centrul  de vaccinare fără programare anti-Covid-19 de la Cinema Victoria s-a amânat procesul de imunizare până luni, 10 mai 2021. Ieşenilor li se va putea administra serul împotriva noului coronavirus începând de luni, ora 08.00, cu serul produs de compania Pfizer.

„Am fost anunţat ieri după amiază ca nu se mai deschide de astăzi centrul. Aşa mi s-a spus de la Primărie. Vin persoane care doresc să se vaccineze, întreabă, iar noi îi redirecţionăm către celelalte centre de vaccinare”, a declarat portarul centrului de imunizare Cinema Victoria.

4.088 de persoane s-au vaccinat într-o singură zi, la Iași. S-au administrat și primele doze de vaccin Johnson&Johnson

Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de vaccinuri administrate într-o zi în centrele din județ, de la începutul campaniei de vaccinare, respectiv 4.088. Din totalul celor 4.088 de doze administrate ieri, 1.750 persoane au primit prima doză, iar 2.338 de persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

Pe parcursul întregii campanii, cu prima doză s-au vaccinat 141.620 de oameni, iar 88.045 persoane au primit și rapelul (a doua doză a vaccinului).

În toate centrele de vaccinare din județul Iași s-au administrat până acum 229.665 doze de vaccin împotriva COVID-19. S-au administrat vaccinuri Pfizer, Moderna, AstraZeneca, iar de ieri s-au administrat primele doze de vaccin Johnson&Johnson, acestea din urmă prin intermediul cabinetelor medicilor de familie, a transmis Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iași anunţă traseul echipelor mobile de vaccinare împotriva COVID-19 din Iași

Prefectul judeţului Iași, Marian Grigoraș a anunțat că mai multe echipe medicale mobile de vaccinare anti-Covid-19 se vor prezenta în câteva localităţi din Iaşi. Vorbim despre faptul că începând de ieri, 6 mai, mai mulţi medici din cadrul Spitalului Militar Iași vor merge în comunele Costești și Ciortești.

Mai apoi, astăzi, pe data de 7 mai 2021, medicii militari vor merge să vaccineze în localitatea Scânteia la persoanele înscrise deja pe listă. De altfel, Marian Grigoraș anunță că cei de la Direcția de Sănătate Publică Iași vor trimite cadre medicale pentru a imuniza persoanele care nu s-au putut programa în primă instanță. Vaccinul utilizat de medici este cel dezvoltat de compania Moderna.

” Mâine (n.r. ieri), 6 mai, echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Militar se vor afla în comunele Costești și Ciortești, pentru a vaccina persoanele înscrise în zilele precedente pe listele întocmite prin grija autorităților locale. Vaccinul utilizat va fi Modernă, iar rapelul va fi făcut tot prin intermediul echipelor mobile.
Pe 7 mai medicii militari vor vaccina persoane înscrise pe liste în comună Scânteia. În paralel cu activitatea echipelor de la Spitalul Militar, Direcția de Sănătate Publică va organiza, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, deplasări cu echipe medicale, în vederea vaccinării persoanelor care nu au avut posibilitatea de a se programa la un centru de vaccinare. În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis astăzi (nr. ieri) o hotărâre de reglementare a acestei proceduri”, a conchis prefectul Marian Grigoraș.

Adauga un comentariu