Coronavirus

Vaccinată la 91 de ani: „Abia aşteptam! Vaccinul va salva oameni!“

Publicat: 16 ian. 2021
Kassiani
Kassiani, bătrâna în vârstă de 91 de ani care a fost vaccinată în Grecia

O femeie în vârstă de 91 de ani, din Grecia, a fost vaccinată sâmbătă, 16 ianaurie. Kassiani, femeia în vârstă de 91 de ani a declarat că de-abia aștepta să se vaccineze.

„Abia aşteptam. Vaccinul va salva oameni”, a declarat Kassiani pentru televiziunea publică elenă, după ce a primit prima doză a acestui vaccin într-un spital din Atena.

Campania de vaccinare, în Grecia

Autorităţile din Grecia au început, sâmbătă, 16 ianuarie, vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva COVID-19. Anterior, au fost imunizaţi prin vaccinare câteva zeci de mii de angajaţi din sectorul medical în prima fază a campaniei sale naţionale ce vizează limitarea răspândirii coronavirusului.

Este vorba despre 75.000 de angajaţi din sectorul medical şi din azilurile pentru vârstnici, care au primit deja prima doză a vaccinului produs de Pfizer-BioNTech, după ce Grecia şi celelalte state din Uniunea Europeană au declanşat simultan campaniile de vaccinare.

Vor să vaccineze aproximativ 2 milioane până la sfârșitul lunii martie

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia îşi propune să vaccineze aproximativ 2 milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie. Această ţară are o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

Grecia relaxează lockdown-ul odată cu etapa a doua a campaniei de vaccinare

Aflată în carantină naţională din noiembrie anul trecut, Grecia va relaxa anumite restricţii începând de luni.

Magazinele cu produse neesenţiale se vor redeschide pentru prima dată după o pauză de peste două luni, după apariţia semnalelor ce par să arate că presiunea ce apasă pe sistemul public de sănătate începe să scadă.

Grecia s-a descurcat mult mai bine pe durata pandemiei de coronavirus în comparaţie cu multe state europene, în pofida precarităţii sistemului ei de sănătate, grav afectat de o criză financiară care a durat mai mulţi ani.

Conform celei mai recente raportări, autorităţile elene au contabilizat un total de 147.860 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi 5.421 de decese asociate acestei boli.

Va fi obligatoriu certificatul de vaccinare în Grecia?

Certificatul de vaccinare nu va fi o precondiţie pentru cineva care vrea să călătorească în Grecia, a afirmat ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, transmite Novinite.

Acesta a adăugat că propunerea premierului Kyriakos Mitsotakis adresată preşedintelui Comisiei Europene era menită să agite apele, astfel încât UE să coordoneze problema. Marţi, Mitsotakis a cerut crearea unui certificat de vaccinare pentru COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemie, scrie agerpres.ro.

Vorbind la postul de televiziune Skai, Theoharis a explicat că testele vor fi realizate de cei care nu sunt vaccinaţi, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcţie de deciziile autorităţilor sanitare, care vor stabili dacă testele vor fi solicitate tuturor vizitatorilor.

Certificatul de vaccinare şi testele rapide reprezintă cele două instrumente care vor facilita călătoriile necesare în viitorul sezon de vară, a declarat ministrul elen al Turismului. Acesta a adăugat: „Cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără probleme în Grecia deoarece nu este necesar să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”.

Adauga un comentariu