Actualitate

Vaccinul anti-Covid-19 Moderna va fi administrat de la 1 februarie, în România

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul anti-Covid-19 Moderna va fi administrat de la 1 februarie în România
Vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna este distribuit în

Administrarea vaccinului anti-Covid-19 Moderna va începe de la 1 februarie 2021 în cadrul centrelor de vaccinare din România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că rapelul pentru vaccinul Moderna se face la 28 de zile.

CNCAV transmite că, începând de joi, 28 ianuarie, se va pune în aplicare un larg proces de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domeniilor esenţiale.

„Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, afirmă sursa citată.

Persoanele reprogramate vor primi înștiințarea prin SMS și e-mail

Conform comunicatului transmis de CNCAV, toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înştiinţate printr-un mesaj text pe telefonul mobil şi e-mail unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului.

Totodată, prin e-mail se va primi o nouă recipisă care ilustrează noile date de programare, existând, de asemenea, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă.

„Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată”, se mai arată în comunicat.

Moderna anunţa că vaccinul anti-Covid-19 este eficient împotriva noilor tulpini din Marea Britanie şi Africa de Sud

Firma de biotehnologie americană Moderna a transmis luni că studiile de laborator au arătat că vaccinul său anti-COVID-19 este protector inclusiv împotriva noilor mutații ale coronavirusului identificate în Regatul Unit și Africa de Sud.

„Suntem încurajați de aceste noi date, care ne întăresc încrederea că vaccinul Modernă COVID-19 ar trebui să fie protector împotriva acestor variante nou detectate”, a declarat Stephane Bancel, CEO-ul Moderna.

„Dintr-o abundență de precauție și valorificarea flexibilității platformei noastre de ARNm, avansăm o variantă emergentă de rapel candidat împotriva variantei identificate pentru prima dată în Republica Africa de Sud”.

Nu lăsați dezinformarea asupra vaccinurilor să vă întunece judecata

Ce să nu faceți!

Rețelele sociale sunt pline de persoane care pot dezinforma atât despre Covid-19, cât și despre vaccinurile disponibile pentru prevenirea acestuia. Dacă aveți dubii despre vaccinuri, informați-vă din surse sigure.

Ce să faceți!

Reinfectarea cu Covid-19 este posibilă, astfel încât toată lumea trebuie să se vaccineze împotriva virusului, inclusiv cei care au avut deja boala.

„Dacă vi s-au administrat anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă în timp ce erați bolnav de Covid-19, ar trebui să așteptați 90 de zile după tratament înainte de a primi vaccinul, potrivit specialiștilor. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a vă programa pentru vaccinare”, au transmis medicii.

Adauga un comentariu